Egy monoton busz vagy vonat utazás teljesen ki tudja szívni az életerőnket, főleg akkor ha egy Szentes – Győr útra fizetünk be (elárulom, átszállásokkal és a várokozási idővel körülbelül 6 óra az út).

Hosszú és keserves túra ez, nem beszélve arról, hogy szinte csak az időnket veszi el, ha esetleg nem viszünk valami időűző eszközt egy könyv vagy egy keresztrejtvény formájában. A közlekedés sok hasznos órát vehet el tőlünk, hiszen egy hosszú út nem lehet a szíve csücske senkinek. De mi lenne akkor, ha egy tökéletes univerzumban szórakoztató módon tehetnénk meg az utunkat, hogy nem fáradtan, hanem épp ellenkezőleg, frissen és üdén zárjuk az utunkat, és még több energiánk van. Vajon létezhet a lehetetlen? Létezhet egyszerre időfaló, de szórakoztató módszer is a személyi transzportálás magas szintű logisztikájában? Elárulom, létezhet! Szokatlan, de zseniális ötletek a közlekedésre, nem csak egyedül, de haverokkal is!

Couch bike

Couch bike

Az emberi kreativitás határtalan és a kényelem az ember számára az első, erre is egy újabb bizonyíték a couch bike, ami pontosan az aminek hallatszik. Egy remek szórakoztatási forma egy sör mellé, hiszen nem autó, nem károsítja a környezetet, de még kalóriát is égethetünk el a couch bike-kal. A kanapét két pedál hajtja, ami pompás relaxálásnak is bizonyulhat, ezzel is védve a környezetünket. Szóljunk egy jó havernak, pattanjunk bele, és mehet is az első út!

Treadmill bike

Igazi innovatív megoldást kínál nekünk a Treadmill Bike, ami szokatlan módon ötvözi a testmozgást a biciklizés és a gyaloglás kettősével. Emellett pedig egy elég szórakoztató, és hatékony eszközt kapunk végeredményképp. A holland Bruin Bergmeester találmánya az eszköz, szabadalmazás után pedig a tengeren túlon az Egyesült Államokban és Mexikóban is hatalmas kereslet lett a Treadmill Bike után.

A Treadmill bike a gyakorlatban

Az egyszerű, ám de zseniális ötlet onnan pattant ki, hogy Bergmeester feltette a kérdést: Vajon hogy lehetne a futószalagot a szabadban is használni? A Treadmill Bike elektromos eszköz, egy töltéssel akár 50 mérföldet is képes megtenni. A „piacon” megközelítőleg 2500 dollárért juthatunk hozzá a saját futószalagos biciklinkhez. Ti vennétek egyet?
 

Aquaskipper

A fő inspiráció személyes meglátásom szerint Jézus vízen járása volt, mikor megalkották az Aquaskippert. A lényege pedig pontosan ez, az eszköz emberi meghajtással működik, kis felületen érintkezik a vízzel.

Az aquaskipper

Az ugráló mozgással létrejött erőt használja az Aquaskipper arra, hogy a víz felszínén maradjon, ezzel akár képes 30 km/h sebességet is elérni. Hogy folyamatosan vízen maradjunk, az eszköz folyamatos mozgást igényel, a siklásra kevés ideig vagyunk képesek az Aquaskipper-rel. Ha szeretnénk letesztelni a Tiszán vagy a Dunán, akár 500 dollár megfizetése ellenében meg is tehetjük azt!

Bambusz vonat

Japánban a bambuszból íjat készítenek többek között, Kambodzsában pedig vonatot. A bambusz kis súlyú, nagyon hajlékony és rugalmas növény, így szinte kézen fekvő, hogy a szállításban is hasznossá válhat. A helyiek ezt a bambusz vonatot norinak hívják, egy elektronikus módon működtetett jármű, ami vonatsíneken közlekedik és akár a 40 km/h sebességet is képes elérni.


A bambusz vonat, azaz a nori

Fapados és egyszerű módszere a személyszállításnak, amit valóban egy életre szóló élményt adhat, és más szemszögből is láthatjuk a közlekedési eszközöket.

Vietnami kerékpárral egybekötött kocsi

Egy háromkerekű taxi Hanoi-ban

Szokatlan módja a közlekedésnek idehaza, viszont Vietnamban, Hanoi régi negyedében különösen gyakori utaztatási forma. Az eszköz egy háromkerekű kerékpárnak látszik, amit egy ember hajt, kettő pedig helyet foglal a „biciklikosár helyén”. Hanoi-ban a kaotikus közlekedési helyzet, a folyamatos dugók szükségessé teszik a cyclo-k jelenlétét, hiszen rengeteg időd spórolhatunk meg vele. Lerövidíthetjük és kis méretének köszönhetően kikerülhetjük a közlekedési dugókat a környéken. Mindenképp gyorsabb közlekedési eszköznek bizonyul, és sokkal környezetbarátabb is. Az itteniek már csak tudják!

Ha tetszett, lájkold a járműveket, és Facebook-on is!