noorciusz

Részegen szerelmes...részeg. Csak részeg. /I. részNagyon fáj a fejem.

Hányinger kerülget vízszintesen is. Fáj a szemem, kinyitom és a fájdalom csak még erősebb. Ilyenkor kellene északra költözni, ahol hónapokig sötét van. Inkább lennék depressziós, mint hogy elviseljem a napfényt. Jelenleg. Puha az ágy. Ez az egyetlen pozitívum most. Többet nem tudok felsorolni, mivel nem tudok még magamról. Amire vágyom, az egy palack víz, mivel a szám egyenlő a sivataggal nyáron, meg olyan mint amikor nem kívánom a barátomat...száraz. Csontszáraz. Fel kell ülnöm, máskülönben az egész napom itt fogom tölteni ebben a puha, drága...áh, nem kelek fel. Valami nem stimmel. Muszáj felkelnem...ez nem az én ágyam. Egyáltalán nem az én szobám, nem...nem az én pólóm...és nem az én lakásom. Már csak egy kérdésem van. Ki fekszik itt mellettem? 

Ittam. Sokat, nagyon sokat. Persze nem cidert, hanem kicsit keményebbet, volt a nevében x, meg azt hiszem b. Mi másért tettem volna? Igen, szabad szombatom volt, evidens, hogy ilyenkor seggrészeg az ember, és kihasználja azt, hogy MÁSNAP (igen, leírtam, leírtam a tematikát! Mint amikor a szereplő kimondja a film címét a filmben) nem kell hajnali négykor kelnie, azért hogy hatkor elkezdje a malomkereket. Imádtam, minden egyes percét. Egyetlen kellemetlen jelenete az volt az estének, hogy olyan 11-től teljes képszakadásom van. Csak jelenetekre emlékszem, sétára, kiabálásra, és sötétségre. 

Megérkeztünk a helyre. A város közepén levő szórakoztató egység helyi látványosság. A szemben levő bokorba a helyi lakosság 40%-a (köztük én is) hányt bele, de senkit nem zavar. Ez a funkciója. (a zöld pólósok vitatkoznának velem, de komolyan. Ez a növény igényli a masszív gyomorsavat.) Kiöltöztem, mert hát csak szombat este. Két barátnőmmel érkeztem (más kérdés, hogy kivel távoztam) mindketten eltűntek az este folyamán, gondolom ez is hozzájárult az egész rejtély kialakulásához, hiszen nem volt visszatartó erő. A pulthoz érve, első kör leadva.

A szórakozó helyeken két nagy problémával találkozik az ember, amit rövid időn belül kénytelen megoldani:

  • az egyik az az hogy ha nem ismeri a pultosokat, mennyi időbe telik, míg sorra kerül. Gondoljunk bele, minimum 15-20 percet igénybe vesz. Ha keményebb éjszaka megyünk, több ember, fokozottabb fogyasztás, leterheltebb pultosok, vagyis redukálódnak az esélyeink a hosszú lépés megtétetlére. (tudom miről beszélek, voltam a túloldalon.)
  • A másik pedig az ülőhely. Ezt nem kell magyaráznom

másnap masnap részeg reblog maraton

másnap masnap részeg reblog maratonTúlcsordult

Szeretek inni. Hazudnék, ha azt mondanám nem. De mindenki hazudik, így az elején csak szürcsölgeti a screw drivert, és szendén nézegeti a teremben lévő embereket, és iszogat. Mosolyog. Majd valaki visszamosolyog. Helyesnek helyes, de nincs rajtam a szemüveg. (nem nagyon látok távolra, nem egy ismerősöm bunkózott le a nyílt utcán, azért mert nem köszöntem. Hozzáteszem szürkület volt, és ...na, nem látok. Ciki, nem ciki. Ha szembe jönnek velem, sokszor van, hogy nem ismerem meg az embereket. Egyszer a saját anyámat nem ismertem meg. De anyám meg úgy volt vele, hogy eddig is látott eleget, majd csendben elsétált mellettem tova-tovább.) Odajön. Hirtelen. Majd köszön. Elmonfondíroztam, hogy köszönjek vissza, vagy forduljak el, vagy engedjek a női szeméremnek, és kezdjem el dobálni a hajam? Köszönök. Inkább, az valahogy evidens. Meg nem bunkó. Elkezdtünk csevegni, majd rájöttem, hogy nem csak jóképű, de értelmes is. Mi sem burzsujabb, mint az aktuálpolitikai hírekről beszélgetni, szombat este, egy pohár Chivas mellett. (kis jég kell, meg nekem egy kis kóla. Nem vagyok annyira kemény, mint a kád széle. A kakaót sokkal jobban preferálom)  De meghívott rá. Kifizette. Így meg kell innom, annyi van még benne, hogy azért még egy repülőgép is leszállna, az tuti. 

Kezdődik. Tovább beszélgetünk a menekültkérdésről, a moziról, miegymásról. Nem tudom mik a szándékai. Valahogy nem tudok elmenni rajta. Jófejnek jófej, de nyugtalanít a jelenléte. (negyedik X-es kör. Szerintem metaxa...de nem vagyok biztos benne.) Bekong a fejem, és elkezdődik az illuminált állapot. Nagyon mosolyog. De nem tudom min. Rajtam, vagy az egész helyzeten. Ismerős a gyerek, de nem tudom hova rakni. Megrezgett a telefonja, rátekint, elmosolyog, visszateszi a mellékzsebébe, és folytatja a monológját. Nem tetszik neki, az itthoni propaganda, nekem pedig csak annyi jön ki , hogy egyetértek vele, és nekem sem tetszik a panda. Összefolyik minden. Lassan 11. Még egy jelenetre emlékszem a női mosdóban. (Hermione óta tudjuk,hogy lányok egyedül nem mehetnek mosdóba, mert megtámadja őket a troll.) Összetalálkoztam a barátom volt barátnőjével, aki amúgy jófej, nincs vele baj, csak nekem panaszkodik a barátomra, amit nem teljesen értek, de mivel nem vagyok bunkó, így nem szakítom félbe. És mivel részeg vagyok, nem is lennék képes más verbális kommunikációra, de ahogy elnéztem, neki sem volt baj a véralkohol szintjével. 

Az időérzék ilyenkor teljesen elmosódik, nem nagyon tudja az ember, hogy mennyi idő telt el, és mennyi időt érzékelt. (A relatív idő mindig rövidebb, mint a tényleges. Ezt az alkohol négyzetére emelve megkapjuk eredményül, hogy anyám körözést ad le a rendőrségen, mert nem tudja hol vagyok. Pedig csak a mosdóba mentem ki. ) Visszavánszorogtam az asztalhoz, és elindultunk. 

...képszakadás...

másnap masnap részeg reblog maraton

Még mindig...

Ma reggel kapok a fejemhez.

Ismeretlen fej, ismeretlen hely. Mégis hol vagyok? Felkelek, és körbenézek, vajon merre lehet a konyha? Ismerős a hely, de valahogy mégis furcsa. Helytelenül helyesen van a helyén minden. Zsong a fejem, és egy pohár víz kell. Büdös a szám, kócos a hajam. Forog a világ. Felkapok valamit magamra, és kimegyek...túlzás, hogy megyek, de a lábamon állva, mégis minek neveznénk? Vánszorgás? Mászás? Megállok a csap előtt, lehajtom a szám, a csap alá, és folyik a víz  mindenhová. Talán kellene egy pohár? 

Hátulról valaki megölel. A barátom az....nem értem, hisz nem is ő feküdt mellettem. (De igen, ő volt, csak az ágyon fordítva aludtam el, és a lábát hittem a fejének, én pedig még mindig részeg vagyok.) Hallotta, hogy mi volt tegnap este, megfogadja, hogy soha többet nem enged el egyedül. Kacag, nagyon kacag. Nem velem, hanem rajtam. Talán azért, mert folyik a víz a szám széléről, hogy a hajam is olyan lett, vagy mert rájön, hogy nem emlékszem semmire? 

De ha ez a másnap, miért nem emlékszem, hogy mi történt aznap? 

II. rész...hamarosan. 

Keressétek Norciuszt !

Tovább
0

Kedvenc énekes verebünkBoldog szülinapot Marion Cotillard!

Kedvenc európai színésznőnk - bármilyen hihetetlen is - ma ünnepli 41-dik születésnapját, de arca és jelleme felér két huszonévessel. BAFTA-, César-, Golden Globe- és Oscar-díjjal kitüntetett művész, aki volt már hosszan jegyes, volt taxis barátnő, de daloló veréb is. (Sajnos az utóbbi időben Mr. és Mrs. Smith szakítása miatt hájpolta fel a média, de a hozzá illő eleganciával elküldte a kedves sajtót valahova melegebbre!) Ezért is IMÁDJUK!

Következzenek kedvenc képtalálataim:

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

Naphosszat el tudnánk nézegetni, nem? (Nem tudom tagadni, látens leszbikus leszek Tőle!)

marion  cotillard reblog szülinap születésnap

Facebook-on tessék keresni Norciuszt! (A regisztrációt elrontottam, ezért lett két O.)

Tovább
0

Orosz pók és egyéb állatfajtákA legrosszabb mikor készen vagy az egész bejegyzéssel, és az utolsó pillanatban agyfaszt kapsz, és összeomlik a chrome...na ezt kaptam én most. Tökéletesen felvezetett szöveg, mennyei manna a szemnek, pompás humor, erre fel! Muszáj volt ezzel kezdenem, mert máskülönben magamban kiabálnék egyedül itthon, így meg kell osszam a mélyen tisztelt publikummal munkám mekkora kihívást jelent most számomra.

Mindeki olvas horoszkópot.

Ezek szerint én is. Nem mondom el szoktam olvasni egy-két magazin legutolsó oldalát, hogy megtudjam, vajon mi lesz a jövő hetem legfőbb mozgatórugója, mi lesz a kedvenc színem, ami majd karmaikus hatással lesz a lényemre, és legvégül meg tudom, hogy ki is a  híres Ikrek. Igen, ikrek vagyok. (Anyám halak, ő megszállottan olvasta egy időben a horoszpókot, teljesen odavolt meg vissza aztán sajnos elmondtam neki, hogy bezony a húsvéti nyuszi meg a Mikulás is faszság. Fugázi. De csak szerintem. Nem ítélkezem, nem foglalok állást, de jogomban áll kifejteni nemtetszésem eme paradigmával kapcsolatban, az tuti. Sajnos egy egész tudományág épül erre a hitre, de a wikipédia is leírta: áltudomány.

Kíváncsiságból utánaolvastam ennek, és a horoszkóp szó több, mint 3700 000 bejegyzésben szerepel. (Direkt írtam így, mert nem vagyok biztos a helyesírásában. Ugye kétezer felett írjuk kötőjellel? Persze számjegyeknél evidens nem fogok kötőjelet rakni csak tutira mentem, hogy ne nézzenek bénának.) Lady Gagára persze csak viszonyításképpen 106 millió bejegyzést ad ki, de ide vagy oda egy nulla, már nem számít. (Én is beírtam a saját nevem a google-be, de ugyan már. Ki nem írta be a saját nevét? Aki mást mond az hazudik. Még a Bendegúz helyesírási versenyen elért helyezésemet is feldobta, amit első osztályosként érte el. Bezony, benne voltam a top 15-ben! Akkor azért nagy szó volt.)

Magának az asztrológiának nagy múltja van. Szerepel az aztékok és a maják feljegyzéseiben is, de az Egyiptom és a Babilónia főpapságának tulajdonítják az eredetét. (Nem vagyok ennyire okos, de a wikipédia az. A modern kor Bibliája. A legelegánsabb módja a népbutításnak, mivel mindenki hülye köztudottan, és tény, hogy bárki bármit beírhat, még szebbé teszi.) A születési asztrológia csak egy ágazata magának az egésznek. A csillagok állása meghatározza a jegyek személyiségét, azt hogy mit gondolnak egy bizonyos dologról, milyen munka illik hozzájuk, vagy akár hogy milyen emberekkel tudnak jól kijönni, és kikkel nem. (Ami szopás, tényként kezelve azt, hogy a családját nem válogathatja meg az ember. Te nem vagy a rokonom, mert bika vagy, vagy oroszlán. Halak kíméljenek.) (Anyámat pedig a migránsválságon és a horoszkópon kívül nagyon nem sok dolog érdekli, ez is mutatja azt, hogy mennyire könnyű lekötni a figyelmét. Akárhogy is nézzük. 

Ezt ma fedeztem fel. A kiscsaj nagyon adja, érdemes hallgatni őket. Az új albumuk tematikája maga a horoszkóp jegyei. Ők tolták az Acapellát, meg a Brokenhearted-ot. Jók

A numerológia és az asztrológia vajon tényleg ekkora szerepet játszhat az életünkben, vagy ez is egy jól felépített átverés? Volt egy L. Ron Hubbard is, aki sci-fi íróként még a második világháborúban is szolgált, de gondolt egy jobbat, és 52-ben megalapította a saját vallását. (Ekkor tudatosul az emberben, hogy a vallásban mekkora pontenciál és pénz is van valójában.) Filmsztárok és hétköznapi emberek is áldozatául estek az ún. szcientológiának. Aki többet akar tudni, de nincs kedve olvasni sokat, annak ajánlom a wiki-t meg a South Park 9x12-dik részét, ami körülbelül egy perc alatt elmagyarázza a dolgot. De ne is politizáljak. 

A horoszkóp is egyfajta vallás, amivel úgy áll az ember, hogy hisz benne, mert sosem lehet tudni, hogy mi lesz de annyira nem lényeges. Mint a sarokban levő cipő, amit sose vennénk fel, de nem tudunk megválni tőle, mert hát csak a mi cipőnk.

horoszkóp ryan  gosling reblog

Orosz pók

Az arckönyvet végiglapozva találtam egy bejegyzést, ami az 5 legerősebb női jegyet veszi górcső alá. Van benne minden, csak az én jegyem nincs. Akkor most hogy is van ez? Valóban meghatároz engem, hogy milyen napon, milyen órában születtem? Több leszek attól, hogy tudom a horoszkóp szerint milyennek is kell lennem? Olvastam egy tanulmányról, amit nem tudom ki és nem tudom miért végzett, de az önismeretről szólt. Ha a hülyének is elmondod, hogy okos vagy, napjában többször hosszú ideig, el fogja hinni magáról, hogy ő alkalmasint geci okos, és mindent tud. Holott ez hazugság. A lényege az volt, hogy kaptak egy személyiség elmezést mindahányan voltak, és mindenki magára ismert a szövegben. A csavar az volt, hogy mindenki ugyanazt kapta. Nagy maszlagot. Közhelyekkel teli rizsát, amit mindenki elhisz. Magától magának, sok szeretettel. Na és ez az oka annak, hogy a Telejósda is megy. (Andy Vajnaként én is ezt csinálnám. Olcsóbb mint a reklám, megy is valami a tévében, meg na. Nézik is. Vagy klippeket. Csak Belga menne meg Britney. Várjunk csak...)
Az öt legerősebb jegy között nem vagyok. Akkor ezek szerint az én életem engem egyáltalán nem befolyásolt. Se apám halála, se a depresszív időszak az életemben, akinek nem egy szemtanúja volt. De ha a horoszkóp ezt mondja, akkor annak bizony el kell hinni. A legépelt szó mindennél több. Bár lehet, hogy fogalmazok egy levelet a főszerkesztőnek, hogy módosítsák a cikket, mert bántó az Ikrek jegy számára, hogy ők nem tartoznak a legerősebbek közé. 

horoszkóp ryan  gosling reblog

Ryanryanryanszeretlek

És itt van Ő, akinek semmi köze az egészhez. De ránézel, és már jobb a napod, mégha nem is jósol Neked, nem hazudik, csak van. Mamám is ráhímezte a falvédőre: Mindenkinek jár egy Ryan. (Egyébként nem is ezt hímezte rá, hanem azt hogy Jobb ma egy Gosling, mint holnap egy Efron. 

Tovább
2
1234
»

HTML

noorciusz

blogavatar

Szeretek írni. Ennyi elég is.