Száguldás, Porshe, Szerelem nem mindig nyerő párosítás, főleg azért mert a képlet csak két dolog együttes jelenlétével életképes.

Egyszerre a három nem. Ha közlekedésről van szó, sokan másképp értelmezik a kifejezést, és élő autósportot űznek belőle, ahol a közút a pálya, az autó pedig a konzol, amivel játszanak. Viszont ha csak egyszer nem figyelnek oda a közlekedés szereplői egymásra, az élet nem dobja be a replay gombot.
Magyarországon körülbelül minden 12 órában hal meg valaki közúti baleset következtében. A WHO jelentése szerint mostanra már vezető halálokká vált a halálos balesetben való életvesztés a 15 és 29 éves korosztály között. A statisztikákból jól kivehető, hogy a legtöbb közúti baleset az év harmadik negyedévében következik be. A legkevesebb pedig az első negyedévben. Ez az eredmény jól mutatja azt, hogy egyéb szociális okok is közrejátszhatnak, egyszerű arra gondolni, ha újévkor fogadalmat teszünk, még pedig azt, hogy a következő évben elővigyázatosabbak leszünk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az időjárási viszonyok is közrejátszanak, hiszen télen csapadékosabb időben az útburkolat sem biztosít olyan tapadást, mint enyhe időben. Az emberi természet pedig önkénytelenül elővigyázatossá és figyelmesebbé is válik.
A egyes adatok arra adnak következtetést, hogy 2020-ra megkétszereződik a forgalomban levő gépjárművek száma 2010-hez viszonyítva.
A figyelmetlenség és a körülmények eredményezhetnek halálos áldozatokat a közlekedésben. A közutakon nem számít, ha valakinek sok pénze van, vagy kevés, híres-e vagy sem. Mindenki egyenlő, és feltételezi a másik résztvevőről, hogy tisztában van a közlekedés elveivel és szabályaival.
A hírességek is emberből vannak, viszont elég egyetlen pillanat, és bekövetkezhet a baj. Az összeállításban olyan híres emberekről lesz szó, akik részesei voltak emberi veszteséggel járó balesetnek.

Matthew Broderick

A színészt legtöbben talán a Meglógtam a Ferrari-val című filmből ismerhetjük, és Sarah Jessica Parker férjeként is részese volt már a vörös szőnyegnek. Manapság – a szebb napokat is látott színész – Manhattan-ben él feleségével és gyerekeivel. A színész kétségtelenül a 80-as években élte fénykorát, viszont talán kevesen tudják, hogy ugyanebben az évtizedben részese és okozója is volt egy halálos áldozatokkal járó közúti balesetnek, amelyben két ember vesztette életét. Ő és akkori partnere pedig komolyabb sérülések nélkül megúszták az esetet.
Az akkori barátnője Jennifer Grey volt.

Matthew Broderick és Jennifer Grey


Broderick karrierje is ráment az esetre, hiszen az 1987-ben történt baleset nagy sajtóvisszhangot kapott a hollywoodi-i színész miatt. A baleset, mint később kiderült Broderick hibájából alakult ki. Grey és Broderick Angliába ment vakációzni, és a bagatel dolog ami miatt bekövetkezett a tragédia az volt, hogy közlekedés közben egyszerűen össze volt zavarodva, melyik oldalon is kell közlekedni. Angliában és Írországban a bal kéz szabály van érvényben a közlekedési szabályok szerint. Az autóban az ütközést követően egy 67 éves anya és 28 éves lánya vesztette életét. Broderick lábtörést szenvedett, Grey pedig enyhe sérülésekkel került kórházba.

A balesetben roncsolódott autó


A balesetet követően a színész azt mondta az őt kihallgató rendőröknek, hogy nem emlékszik a balesetre és az azt megelőző, vezetéssel töltött órákra sem.
Broderick a balesetet követően szokatlan kapcsolatba lépett az áldozatok családjával. A hátrahagyott egyik rokon elmondása szerint, a színész egy üzenetet hagyott nekik írásban, amelyben elmondta, hogy mennyire sajnálja az esetet, de ezt követően nem következett személyes találkozó, és nem vette fel velük a kapcsolatot.
A közvélemény ízekre szedte az esetet, a család kissé nehezményezte, hogy a bulvárlapok jobban el vannak foglalva Broderick-kel, mintsem hogy a halott áldozatokra helyeznék a hangsúlyt, és nagyobb figyelmet szentelnének arra, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.
Broderickre 10 év börtön is várhatott volna felelőtlen vezetés miatt, ellenben 4000 dolláros óvadék ellenében visszaengedték az Államokba. Mindennek már több, mint 30 éve.

Caitlyn Jenner

A korábban Bruce Jenner-ként, később operációja után pedig Caitlyn Jenner-ként élő volt olimpikon 2015 februárjában okozott halálos balesetet, ahogy egy 69 éves nő vesztette életét. A jelentésből kiderül, hogy Jenner járműve volt a vétkes, és ez okozta a balesetet.
Az úton, amelyen haladtak, torlódás alakult ki. Jenner gyorsabban hajtott annál, mint amit a helyzet megkívánt volna, ennek következtében hátulról belehajtott az előtte haladó jármúbe, majd azt átsodródott a szemközti sávba és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő Hummer-rel.
A balesetben egy ember vesztette életét.

A baleset helyszíne


Az ügyben idén született ítélet, Jenner-t akár 10 évre is börtönbe zárhatták volna. A bíróság az ítélet szerint 800 ezer dollár megfizetésére kötelezte, amelyből 500 ezer dollár jutott az áldozat családjának.
A szemből érkező, és az áldozattal frontálisan ütköző Hummerben Peter Wolf-Millesi és családja utazott. Wolf-Millesi Grammy-díjra is jelölt zongorista és dalszerző, ő és felesége könnyebb sérülésekkel szenvedtek a baleset következtében.
 

Venus Williams

A 38 éves profi teniszező balesete jól példázza, hogy egy apró figyelmetlenség is elég a bajhoz. Willams 2017. júniusában volt részese és okozója egy halálos közúti balesetnek, Floridában. A kereszteződésben, ahol át akart hajtani lámpa irányította forgalmat, viszont az átváltott, mikor a keresztforgalomba hajtott be Williams 8 km/h sebességgel, ekkor csapódott az autó oldalába a vétlen autós, amiben egy idősebb házaspár ült. A 78 éves férfi életét vesztettekét héttel a balaeset következtében szerezett sérülésekbe belehalt, a feleség pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. Az asszony elmondása szerint a baleset olyan rövid idő alatt történt, hogy nem lehetett elkerülni az ütközést.

A kereszteződés, ahol a baleset történt


A rendőrség vizsgálata is azt mutatta, hogy Williams volt a vétkes az ütközésben, de nem emeltek vádat az ügyben. A vezetés közben nem használt telefont a teniszező, nem fogyasztott sem alkoholt, sem más tudatmódosító szert.