Kissé ideges vagyok, ami korán sem egészséges dolog.

Szenvedélyem az írás, akármilyen csapodárok és összevisszák anyukám szerint: - Kicsikém, én szeretlek, de valahogy mindig olyan katyvasz lesz, de persze azért tetszik! - az egészséges önbizalmamnak nem tesz jót, de mivel arról az emberről van szó, aki az életemet adta lassan 25 évvel ezelőtt, ezért elfogadom a véleményét. Miután kisírtam magam, hogy senki sem szeret, senkit nem érdeklek, még az anyucikám szerint is rossz vagyok, és senki sem méltat arra, hogy megöleljen, leültem a klaviatúra elé, és eldöntöttem, hogy bebizonyítom, hogy tudok írni. Természetesen ilyenkor a Dr. Szösziból lejátszódik a jelenet a fejemben, hogy miközben vadul dolgozik az összevágott klipben, és mindenhol jó jegyeket szerez, valamint Victor Garber is felfigyel a tehetséges jogász palántára, teljesen megváltozik az élete. Mit sem ér egy jó jelenet megfelelő popszám nélkül. 
Ugyanezt low budget verzióban eljátszom, csak az én aláfestőm a Come Together a bogaraktól. Vadul gépelek, öntöm a szavakat, kutatómunkát tartottam a legfontosabb táplálkozási irányzatokra vonatkozólag: Paleo diéta, vegetáriánus étrend és életmód, a humanizmus életvitele, Mátyás király ugyan nem paprikás krumplin nőtt fel, mindenesetre sok anyagot találtam, amiből egészségesen lehet táplálkozni, és összefésülni a saját szájízem szerint a cikket, hogy immáron a Portugal The Man dallamai alatt bizonyíthassam be: profi vagyok. 

Persze, a legjobbakkal is megesik, hogy hibáznak. 

Ment és bezár gomb ignorálása  IGEN   NEM

Gáz, tudom.

Ellenben fogalmam sincs, hogy kellene egészségesen élni, mi lehet a tipp arra, hogy ténylegesen szuperemberek legyünk. Azt mondják, hogy az vagy, amit megeszel, meghogya' egészséges testben egészséges lélek. Bullshit. Ahogy elképzelem most már kedvenc Justinom zenéje alatt a klippemet: Hogyan is írhatnék az egészségről, úgy hogy két napos póló van rajtam, egy hete nem borotválkoztam, a szőr kellemetlenül szúr a lábamon,  a szobám sötétjében a laptop előtt gépelek, természetesen szétfolyva az ágyamon, a sötétítő függönyön semmilyen fény nem árad be. Ennek tetejében az Xbox One bekapcsolva várja, hogy folytassam a Fractured but Whole-t. A tegnapi közel 20 órás munkaidőm indokolná azt, hogy most inkább aludjak vagyis regenerálódjak, hiszen a napi 8 óra alvás az egészséges a felnőtt ember számára. A napi 4 órám üti.  A Dr. Szöszis énem egyenes háttal ül az asztalnál, megmosott hajjal, jó illattal, napsütésben, egy vázában egy csokor virággal élvezné a napsütést és az ihletet, amit a pozitív atmoszféra, és a rendezett szobája ad. 

Nem fogok prédikálni, az nem az én posztom, nem lennék hiteles,  a szabadság, a függetlenség és az igazság elkötelezett hírnökének tartom magam, meg amúgy is fáradt vagyok. Természetes közben - mivel én hiszek a Karmában - a Drága Egyetlenem hazaérkezett egy zacskó mandarinnal. Jelzi az univerzum, hogy ideje egészségesen ennem...mondjuk igaza lehet. Az imént elfogyasztott üveg borra is kell enni valamit. 

Az egészség messze áll tőlem, mint mikor keresed a távirányítót, de az asztalon van, te pedig az ágyban fekszel. Minden távolság relatív, de az ember azért érzi, hogy mi az amit meg tudna tenni, és mi az amit már nem lenne képes vagy hajlandó. Ahogy épp a csipszmaradékát eszem a mellkasomról és épp azon merengek, hogy is jutottam ide, elgondolkozom, hogy mennyire jó volt még, mikor kondiba jártam. Az a felülmúlhatatlan érzés és tudat, hogy Te vagy a legerősebb az egész teremben, jól nézel ki, erős és izzadt vagy, de nem zavar még akkor sem, ha ezt csak Te látod így. Valóban legyőzhetetlennek érzed magad, és egésznek. Ezzel szemben pár év távlatából nem tudok tanácsod adni az egészséges életről. Annál inkább, hogy mit ne tegyünk és hogy ne éljünk, ha valóban egészséges életre vágyunk. 

Nem szeretem a lemondásokat. Megeszem a salátát a pörkölt mellé, de mióta egy kilónyi lasagne-t képes voltam együltőhelyemben elfogyasztani egy kanál segítségével, ráébresztett, hogy nem létezik lehetetlen számomra. Ezért tartom is magam a szokásokhoz. A szobámban, és a lakásban körülnézve nagyon kevés olyan dolog van amivel azt tükrözhetném, hogy mennyire egészséges életmódot folytatok. Csak jobbra kellett fordítanom a fejem. 

feng shui reblog pro egeszseg

Csokoládés finomság

A fent látható kép az éjjeli szekrényem kinézete a mai napon.

Micsoda közhely! Egy csupor nutellának hirdetett termék társaságában lenni, és eljátszani, hogy jajj ez aztán micsoda egészségtelenség, kérem. Önmagában nem. A mellette lévő befőttesüveg pohárként funkciónál, mivel nem mosogatott egyikőnk sem ebben a háztartásban 2 napja. A mögötte látható mozsár pedig kalapács funkcióját töltötte be egy rövid ideig, amiben sajnos csúfos kudarcot vallott a kloffolóval szemben. 

Ez egészséges háztartásra utal a fent látható illusztráció? IGEN     NEM

Kérem a megfelelőnek talált választ aláhúzni. 

Kicsit kintebb merészkedtem a lakásban, hátha találok, valamilyen egészséges környezetre utaló jeleket, vagy bármily megszállást Monica Geller-től.  Csak beigazolódni látszik az állításom, miszerint sosem leszek háziasszony, túlságosan trehány vagyok, hogy megengedhessem magamnak ezt a luxust. 

feng shui reblog pro egeszseg

A mosogatóm tartalma a mai napon

Minden nagymama és anya, de lehet hogy egy átlag állampolgár is megbotránkozik a mosogatóm mostani állapotán - Jézusom, minek mutogatni a mosatlant? Senki nem kíváncsi erre. - Valóban, igazuk van. Nem kíváncsi senki, de attól még létező dolog. A világ nagy problémái teljesen eltörpülnek a koszos edények provokatív látványától, és azonnal hoznák is a bilincset a csuklómra, hogy hogy is mertem ilyet tenni. Nem vagyok büszke, de szégyenkezni sem fogok, hiszen csak a pozitívumokat látom. Nem azt hogy mivé lettem, hanem azt hogy miből leszek. /Itt természetes a Jenny from the Block megy. /

Két térből eddig az otthonom kettőből nulla rendelkezik egészséges küllemmel, lehetséges hogy a konyhában a HACCP könyv és a takarítási napló rendeltetésszerű használata célszerű lenne. Mindenképp szigorú vagyok magammal szemben. 

Az én szerelmem egyébként egészséges fiú. Fürdik meg minden. Szeret hajtogatni, a szekrénye is sokkal csajosabb, mint az enyém valaha is lesz. Én a szekrényként tekintett helyre rakom a ruháimat abba az üres szobába, ami jelenleg lakó nélkül áll, Ő általában a polcot használja. 

feng shui reblog pro egeszseg

A gardrób

A képen látható rész a lakásomban található, csupa holmi és ruha, de a 70%-a össze van hajtogatva, és a 65%-a még ennek fejében tiszta is. Nem tudok értelmes magyarázatot adni, miért olyan körülményes behajtogatnom a szekrény polcaira  a ruháimat, ahelyett, hogy raktárnak használnám a szoba űrtartalmát. Talán az idő meghozza rá a választ, addig pedig küszködöm a bennem élő démonokkal és molylepkékkel.

Meghunyászkodva térek vissza a szobámba, oda ahol a varázslat történik, és az írásokat, a legmélyebb gondolataimat online felületre vetem. Az ágyazás sarkalatos pont az életembe, legalább is annak hiánya. Nem tartom funkcióját tekintve hasznosnak az ágyazást, inkább esztétikai és tudatalatti hatása van ránk az ágyazásnak. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Én bárhogy vetem, ugyanolyan fáradtan és nyálcsorgatva ébredek, akár bevetem a vackot, akár nem. Egészséges szemlélet? Szerintem élhető mindenképp. 

feng shui reblog pro egeszseg

Az ágy

Van itt is minden mint a mesében. A narancs folt az ágy elején a szerelmem által hozott déli gyümölcs, ami az ágyban kapott helyet, valamit a csodagép, ami segíti az önkifejezésemet a maximális szintekre emelni, betűk, emojik és ikonok használatával. Az ágyon a bal oldalon álmodom az igazak meséjét, míg a jobb oldalamon a második legszőrösebb ember a lakásban. Látható még a takaró, ami egy karácsonyi ajándék volt az idén, és hasznos felhasználóra lelt bennem, valamint az akciós memória habpárna, amelynél kényelmesebbre sohasem tettem a fejemet. Azt hiszem, hogy az ágyam felülete a legrendezettebb és a legegészségesebb környezet a lakásban. 

feng shui reblog pro egeszseg

A hűtő, vagy divatosan fridzsider

Azt hihetitek, ha már ennyire koszos vagyok, akkor biztos jól nézek ki, és egészségesen táplálkozom. Ha a lakásomra nem adok, magamra biztos! A hűtő tartalma táplálkozás szempontjából egy gyanítom hogy már nem ehető borsólevesből, tojásból, sajtból, krémtúróból, majonézből, salátaból és sörből áll. Túlélés szempontjából megfelelő, egyéb kiegészítőkkel mint sajt és sütőpor. Nem voltam sosem konyhatündér, néhány urban legends is bizonyítja az alapját szakácstudományomnak. 

feng shui reblog pro egeszseg

Van stílusod? Hát...

A női részlegem ékszerrel, parfümmel kuszán. Ez válasz mindenre.

Sosincs jobb opció, mint bejönni a szobád nyugalmába, becsukni az ajtót, kikapcsolni a telefonod, és átadni magad az Xbox-nak és a játéknak. Én is így tettem, a teljesen egészséges igényemet elégítettem ki azzal, hogy egy hete csak a kontrollert nyomom, bizonyítandó, csak egészséges nasikkal.

feng shui reblog pro egeszseg

A mandarin

Tökéletes summázása a kép annak, hogyan is állok alapvetően az egészséges életmóddal, és magával az egészséggel kapcsolatban. Van is, meg nincs is, igyekszem is meg nem is. Az egészséges táplálkozás és a lét egy konkrét döntés kellene, hogy legyen az életünkben. Mégsem olyan fajsúlyú, mintha mondjuk letesszük a cigarettát, hiszen a dohányzásról való leszokás egy rossz szokás elhagyását jelenti, míg táplálkozás szempontjából, ha tetszik, ha nem, enni mindig kell. Meglátásom szerint ki lehet váltani a fél év egészséges kajáját fél év rántott sajttal és sült krumplival. Ha leosztjuk, nem fog borulni az arány. 

feng shui reblog pro egeszseg

Számomra a legfontosabb lelki terápia, hogy elősegítse az egészséges állapotomat, az az írás. Semmilyen étel, semmilyen étrend nem segíthetne. Kivéve a betűtésztaleves. Az egészség és a hozzá fűződő viszonya az embernek merőben eltérő lehet egymástól, hiszen nem vagyunk egyformák. Ki a sertészsírban való főzésre esküszik, hogy az az egészségesebb, valaki pedig kizárólag zöldséget eszik, mert számára pedig az a legopcionálisabb. Ha menő és trendi életmódtanácsot nem is tudok adni, a legjobb amit mondhatok az, hogy saját magunknak kell megtapasztalni azt, hogy mi is jó számunkra, ha a lakásunk nincs is rendben, sebaj. Ha megfelelő emberek vesznek körül, egészséges önképpel, és jó hozzáállással rendelkezünk a dolgokhoz, a szemétdomb tetején és a Hilton szállodában is ugyanolyan jól érzehetjük magunkat, testileg, lelkileg, egészségesen, egészen.