noorciusz

Ócó, nadon ócóElőször is fontos, hogy nem vagyok rasszista, nem is azért mondom, hogy nyilvánvaló legyen, de őszintén, most nincs kedvem egy késeléshez.

Szoktam vásárolni japán, meg kínai cuccokat is, nem szégyen. A nagy ruhamárkák is (most hadd ne mondjak példát, mert őszintén egy sem jut eszembe, de valamelyik pólómon bele volt varrva, hogy médinmálájzsá) ott gyártják termékeiket. Gondolom olcsóbb a munkaerő, meg hát az egzotikus csajok miatt is szeretnek beruházni. (érted, beruházni.) Magas munkamorál és termékeny méh és spermaszám jellemzi őket, nem véletlen lennének egymilliárdan a kínaiak. (cikázni fogok Peking, Tajpej és Tokió között. Egy kutyák, de komoly nem vagyok az, csak hanyag.) Még furcsább, amikor beütöd a keresőbe a kínai utángyártott jelszót, és tényleg inkább becsuknád a szemed. ( Felhívnám a figyelmet az OFC-re. Brilliáns ) Maga a kínai munkaerőlétszám 800 millió főt számol, ami nagyobb, mint az USA, Japán és az Európai Unió markete összesen. Nem elenyésző mennyiség. Dolgoznak, olcsón, szó nélkül. Nem néznénk el nekik ezeket a kis kisiklásokat? A folyamatos nyomás hatására még szép, hogy kialakulnak a gyöngyszemek, amiket érdemes felkeresni. Kezdve a gagyi, utángyártott ruházattól kezdve az elektronikai termékekig. 

A nyomás és a megfeszített tempó, érdekességeket eredményezett, amit csak úgy nevezünk, hogy ázsiai szubkultúra. (Rákerestem, furcsa szavakat adott ki, mint például a "gal", ami után magyarként csak egy "amb" végződést raktam volna, de amúgy meg valami kiscsajt jelent, aki nagyon szereti a pasikat. Vagy valami ilyesmi.) Jól eredményezi az ázsia pornó hangulata, maga a K-pop irányzat, és azok a fura színes ruhák és lányok akik horják ezt. Az agyamat akkor dobtam el, mikor egy kissrác kisminkelte magát kiscsajnak. Miért kell? (Vettem olcsón műszempillát, muszáj volt, meg mondom párszáz forintért nem fogom otthagyni. Ott rohad a polcomon, mert egyszerűen nem tudom felrakni, hol beleragad a bajszomba, hol meg belefolyik a ragasztó a szemembe. Na nem!) Megszégyenülve néztem végig, hogy szebben és jobban rakja fel a sminket, és lövi be a haját, mint ahogy én valaha is eddigi életem során tettem. Sosem sikerült. (A sírás sem segített. Majd összekuporogtam a sarokban, és mormogtam magamnak, hogy nincsen semmi baj, anya szeret. )

k-pop reblog japán ppap

Nem értem. Nem akarom érteni. 

Zeneileg a K-pop (ez meg Korea, mondtam, hogy egykutya) nem egy elhanyagolható irányzat. Akadnak köztük gyöngyszemek, de...áh nem, csak azok vannak. Az recept rendkívül egyszerű. Végy pár lányt, vagy fiút, akik még 15 év alatt vannak, sminkeld ki, öltöztesd fel, pörgesd meg és lökd ki a színpadra őket. Majd hagyd, hogy hadd szórakoztassanak. Komolyan mondom élvezem. Komolyan. Az ájdolegyüttesek jellemzőek (Találtam egy másik kiscsajt, BoA néven, na az elég jó volt, próbálkozott betörni a jenkiknél, kevés sikerrel, így maradt otthon a fenekén. Mint James Deen. Hiába rakják be egy B-filmbe, csak az marad, ami. De szereti! Akkor meg ne is csináljon mást.), akik a sajátos módon kiépített rajongótáborokra építenek. Külső szemmel nézve ez egy hatalmas franchise-zá nőtte ki magát, sorra "gyártják" őket. Mindegyik a maga módján más, de ugyanazt képviselik. Ötvözik a rock, a pop, az elektronikus zene sajátosságait, de akadnak köztük...oppá Gangnam Style. 

Aki nem hallotta, hazudik, aki nem szerette, az meg szégyelli a dolgot. Beivódott mindenhová, ahová csak néztünk. A Guiness Rekordok Könyvében is kapott helyet, egy internetes mém alakult ki miatta, egy egészen új életérzéssel társult, mikor berobbant a köztudatba. A mai napig a legnézettebb videó a megosztóportálon, és egyszereűen VAN. (Csak ne kövesse MC Hammert) A dalból számtalan feldolgozás született, akusztikus, metál és egyéb irányzatokban, Psy-t pedig szerződtette az Island Records. A többi pedig zenetörténelem (de akárhogy is nagyon odatette. Több K-pop együttes, mint például a 2Ne1 is ezen a háton kapaszkodott fel, hiszen én is tudom kik azok. Mint Adele Amy hátán.)

k-pop reblog japán ppap

Hoppá 

Lenni kicsi kínainak kifizetődőnek jelent. Nézzük csak! Garantált munkalehetőség, lakhatás, furcsa atmoszféra, egy baj van, hogy védekezni kell, itt nyer értelmet az "Eggyel több, vagy kevesebb? Nem mindegy?" kifejezés. Tele van szép épületekkel, falakkal meg hegyekkel. Jó ott van a környezetszennyezés, meg a szmog, de akkor járhatunk biciklivel is. Tök jó!

De ennyit erről, nézzük meg a japánoknál mi újság.

Nemrégiben, mikor megtudtam a kollegámtól, hogy ki is az a TivTivy (ami enyhén negatívan ért. A mai napig képtelen vagyok feldolgozni, hogy mi van.) ezzel párhuzamosan furcsaságra a neten. Egy sárga csóka, aki szemüveges nagyon arcon csapja betmen és sátáppol neki. Átjárta a hetemet ez az egész eset, egyszerűen nem megy ki a fejemből, akár egy igazi Korda-Balázs dal. Nem nagyon tudtam hova tenni, inkább úgy mondom, hogy nem vettem a fáradtságot hogy megnézzem mi van. 

Hát ez van. 

Dj Piko Taro megalkotta a világegyetem legmenőbb számát. A 40 éves humorista egyszerűen számomra komolyan zseniális. Gátlástalanul hoz hányingert idestova 53 millió emberre. Amivel értelmet nyert az hogy a szög mellé a tollat is beledöfjem abba a kibaszott almába. Egyedül Spongyabobot sajnálom. Nagyon kár érte. 

k-pop reblog japán ppap

Tovább
0

Részegen szerelmes...részeg. Csak részeg. /I. részNagyon fáj a fejem.

Hányinger kerülget vízszintesen is. Fáj a szemem, kinyitom és a fájdalom csak még erősebb. Ilyenkor kellene északra költözni, ahol hónapokig sötét van. Inkább lennék depressziós, mint hogy elviseljem a napfényt. Jelenleg. Puha az ágy. Ez az egyetlen pozitívum most. Többet nem tudok felsorolni, mivel nem tudok még magamról. Amire vágyom, az egy palack víz, mivel a szám egyenlő a sivataggal nyáron, meg olyan mint amikor nem kívánom a barátomat...száraz. Csontszáraz. Fel kell ülnöm, máskülönben az egész napom itt fogom tölteni ebben a puha, drága...áh, nem kelek fel. Valami nem stimmel. Muszáj felkelnem...ez nem az én ágyam. Egyáltalán nem az én szobám, nem...nem az én pólóm...és nem az én lakásom. Már csak egy kérdésem van. Ki fekszik itt mellettem? 

Ittam. Sokat, nagyon sokat. Persze nem cidert, hanem kicsit keményebbet, volt a nevében x, meg azt hiszem b. Mi másért tettem volna? Igen, szabad szombatom volt, evidens, hogy ilyenkor seggrészeg az ember, és kihasználja azt, hogy MÁSNAP (igen, leírtam, leírtam a tematikát! Mint amikor a szereplő kimondja a film címét a filmben) nem kell hajnali négykor kelnie, azért hogy hatkor elkezdje a malomkereket. Imádtam, minden egyes percét. Egyetlen kellemetlen jelenete az volt az estének, hogy olyan 11-től teljes képszakadásom van. Csak jelenetekre emlékszem, sétára, kiabálásra, és sötétségre. 

Megérkeztünk a helyre. A város közepén levő szórakoztató egység helyi látványosság. A szemben levő bokorba a helyi lakosság 40%-a (köztük én is) hányt bele, de senkit nem zavar. Ez a funkciója. (a zöld pólósok vitatkoznának velem, de komolyan. Ez a növény igényli a masszív gyomorsavat.) Kiöltöztem, mert hát csak szombat este. Két barátnőmmel érkeztem (más kérdés, hogy kivel távoztam) mindketten eltűntek az este folyamán, gondolom ez is hozzájárult az egész rejtély kialakulásához, hiszen nem volt visszatartó erő. A pulthoz érve, első kör leadva.

A szórakozó helyeken két nagy problémával találkozik az ember, amit rövid időn belül kénytelen megoldani:

 • az egyik az az hogy ha nem ismeri a pultosokat, mennyi időbe telik, míg sorra kerül. Gondoljunk bele, minimum 15-20 percet igénybe vesz. Ha keményebb éjszaka megyünk, több ember, fokozottabb fogyasztás, leterheltebb pultosok, vagyis redukálódnak az esélyeink a hosszú lépés megtétetlére. (tudom miről beszélek, voltam a túloldalon.)
 • A másik pedig az ülőhely. Ezt nem kell magyaráznom

másnap masnap részeg reblog maraton

másnap masnap részeg reblog maratonTúlcsordult

Szeretek inni. Hazudnék, ha azt mondanám nem. De mindenki hazudik, így az elején csak szürcsölgeti a screw drivert, és szendén nézegeti a teremben lévő embereket, és iszogat. Mosolyog. Majd valaki visszamosolyog. Helyesnek helyes, de nincs rajtam a szemüveg. (nem nagyon látok távolra, nem egy ismerősöm bunkózott le a nyílt utcán, azért mert nem köszöntem. Hozzáteszem szürkület volt, és ...na, nem látok. Ciki, nem ciki. Ha szembe jönnek velem, sokszor van, hogy nem ismerem meg az embereket. Egyszer a saját anyámat nem ismertem meg. De anyám meg úgy volt vele, hogy eddig is látott eleget, majd csendben elsétált mellettem tova-tovább.) Odajön. Hirtelen. Majd köszön. Elmonfondíroztam, hogy köszönjek vissza, vagy forduljak el, vagy engedjek a női szeméremnek, és kezdjem el dobálni a hajam? Köszönök. Inkább, az valahogy evidens. Meg nem bunkó. Elkezdtünk csevegni, majd rájöttem, hogy nem csak jóképű, de értelmes is. Mi sem burzsujabb, mint az aktuálpolitikai hírekről beszélgetni, szombat este, egy pohár Chivas mellett. (kis jég kell, meg nekem egy kis kóla. Nem vagyok annyira kemény, mint a kád széle. A kakaót sokkal jobban preferálom)  De meghívott rá. Kifizette. Így meg kell innom, annyi van még benne, hogy azért még egy repülőgép is leszállna, az tuti. 

Kezdődik. Tovább beszélgetünk a menekültkérdésről, a moziról, miegymásról. Nem tudom mik a szándékai. Valahogy nem tudok elmenni rajta. Jófejnek jófej, de nyugtalanít a jelenléte. (negyedik X-es kör. Szerintem metaxa...de nem vagyok biztos benne.) Bekong a fejem, és elkezdődik az illuminált állapot. Nagyon mosolyog. De nem tudom min. Rajtam, vagy az egész helyzeten. Ismerős a gyerek, de nem tudom hova rakni. Megrezgett a telefonja, rátekint, elmosolyog, visszateszi a mellékzsebébe, és folytatja a monológját. Nem tetszik neki, az itthoni propaganda, nekem pedig csak annyi jön ki , hogy egyetértek vele, és nekem sem tetszik a panda. Összefolyik minden. Lassan 11. Még egy jelenetre emlékszem a női mosdóban. (Hermione óta tudjuk,hogy lányok egyedül nem mehetnek mosdóba, mert megtámadja őket a troll.) Összetalálkoztam a barátom volt barátnőjével, aki amúgy jófej, nincs vele baj, csak nekem panaszkodik a barátomra, amit nem teljesen értek, de mivel nem vagyok bunkó, így nem szakítom félbe. És mivel részeg vagyok, nem is lennék képes más verbális kommunikációra, de ahogy elnéztem, neki sem volt baj a véralkohol szintjével. 

Az időérzék ilyenkor teljesen elmosódik, nem nagyon tudja az ember, hogy mennyi idő telt el, és mennyi időt érzékelt. (A relatív idő mindig rövidebb, mint a tényleges. Ezt az alkohol négyzetére emelve megkapjuk eredményül, hogy anyám körözést ad le a rendőrségen, mert nem tudja hol vagyok. Pedig csak a mosdóba mentem ki. ) Visszavánszorogtam az asztalhoz, és elindultunk. 

...képszakadás...

másnap masnap részeg reblog maraton

Még mindig...

Ma reggel kapok a fejemhez.

Ismeretlen fej, ismeretlen hely. Mégis hol vagyok? Felkelek, és körbenézek, vajon merre lehet a konyha? Ismerős a hely, de valahogy mégis furcsa. Helytelenül helyesen van a helyén minden. Zsong a fejem, és egy pohár víz kell. Büdös a szám, kócos a hajam. Forog a világ. Felkapok valamit magamra, és kimegyek...túlzás, hogy megyek, de a lábamon állva, mégis minek neveznénk? Vánszorgás? Mászás? Megállok a csap előtt, lehajtom a szám, a csap alá, és folyik a víz  mindenhová. Talán kellene egy pohár? 

Hátulról valaki megölel. A barátom az....nem értem, hisz nem is ő feküdt mellettem. (De igen, ő volt, csak az ágyon fordítva aludtam el, és a lábát hittem a fejének, én pedig még mindig részeg vagyok.) Hallotta, hogy mi volt tegnap este, megfogadja, hogy soha többet nem enged el egyedül. Kacag, nagyon kacag. Nem velem, hanem rajtam. Talán azért, mert folyik a víz a szám széléről, hogy a hajam is olyan lett, vagy mert rájön, hogy nem emlékszem semmire? 

De ha ez a másnap, miért nem emlékszem, hogy mi történt aznap? 

II. rész...hamarosan. 

Keressétek Norciuszt !

Tovább
0

Kedvenc énekes verebünkBoldog szülinapot Marion Cotillard!

Kedvenc európai színésznőnk - bármilyen hihetetlen is - ma ünnepli 41-dik születésnapját, de arca és jelleme felér két huszonévessel. BAFTA-, César-, Golden Globe- és Oscar-díjjal kitüntetett művész, aki volt már hosszan jegyes, volt taxis barátnő, de daloló veréb is. (Sajnos az utóbbi időben Mr. és Mrs. Smith szakítása miatt hájpolta fel a média, de a hozzá illő eleganciával elküldte a kedves sajtót valahova melegebbre!) Ezért is IMÁDJUK!

Következzenek kedvenc képtalálataim:

marion cotillard reblog szülinap születésnap

marion cotillard reblog szülinap születésnap

marion cotillard reblog szülinap születésnap

marion cotillard reblog szülinap születésnap

marion cotillard reblog szülinap születésnap

Naphosszat el tudnánk nézegetni, nem? (Nem tudom tagadni, látens leszbikus leszek Tőle!)

marion cotillard reblog szülinap születésnap

Facebook-on tessék keresni Norciuszt! (A regisztrációt elrontottam, ezért lett két O.)

Tovább
0

Orosz pók és egyéb állatfajtákA legrosszabb mikor készen vagy az egész bejegyzéssel, és az utolsó pillanatban agyfaszt kapsz, és összeomlik a chrome...na ezt kaptam én most. Tökéletesen felvezetett szöveg, mennyei manna a szemnek, pompás humor, erre fel! Muszáj volt ezzel kezdenem, mert máskülönben magamban kiabálnék egyedül itthon, így meg kell osszam a mélyen tisztelt publikummal munkám mekkora kihívást jelent most számomra.

Mindeki olvas horoszkópot.

Ezek szerint én is. Nem mondom el szoktam olvasni egy-két magazin legutolsó oldalát, hogy megtudjam, vajon mi lesz a jövő hetem legfőbb mozgatórugója, mi lesz a kedvenc színem, ami majd karmaikus hatással lesz a lényemre, és legvégül meg tudom, hogy ki is a  híres Ikrek. Igen, ikrek vagyok. (Anyám halak, ő megszállottan olvasta egy időben a horoszpókot, teljesen odavolt meg vissza aztán sajnos elmondtam neki, hogy bezony a húsvéti nyuszi meg a Mikulás is faszság. Fugázi. De csak szerintem. Nem ítélkezem, nem foglalok állást, de jogomban áll kifejteni nemtetszésem eme paradigmával kapcsolatban, az tuti. Sajnos egy egész tudományág épül erre a hitre, de a wikipédia is leírta: áltudomány.

Kíváncsiságból utánaolvastam ennek, és a horoszkóp szó több, mint 3700 000 bejegyzésben szerepel. (Direkt írtam így, mert nem vagyok biztos a helyesírásában. Ugye kétezer felett írjuk kötőjellel? Persze számjegyeknél evidens nem fogok kötőjelet rakni csak tutira mentem, hogy ne nézzenek bénának.) Lady Gagára persze csak viszonyításképpen 106 millió bejegyzést ad ki, de ide vagy oda egy nulla, már nem számít. (Én is beírtam a saját nevem a google-be, de ugyan már. Ki nem írta be a saját nevét? Aki mást mond az hazudik. Még a Bendegúz helyesírási versenyen elért helyezésemet is feldobta, amit első osztályosként érte el. Bezony, benne voltam a top 15-ben! Akkor azért nagy szó volt.)

Magának az asztrológiának nagy múltja van. Szerepel az aztékok és a maják feljegyzéseiben is, de az Egyiptom és a Babilónia főpapságának tulajdonítják az eredetét. (Nem vagyok ennyire okos, de a wikipédia az. A modern kor Bibliája. A legelegánsabb módja a népbutításnak, mivel mindenki hülye köztudottan, és tény, hogy bárki bármit beírhat, még szebbé teszi.) A születési asztrológia csak egy ágazata magának az egésznek. A csillagok állása meghatározza a jegyek személyiségét, azt hogy mit gondolnak egy bizonyos dologról, milyen munka illik hozzájuk, vagy akár hogy milyen emberekkel tudnak jól kijönni, és kikkel nem. (Ami szopás, tényként kezelve azt, hogy a családját nem válogathatja meg az ember. Te nem vagy a rokonom, mert bika vagy, vagy oroszlán. Halak kíméljenek.) (Anyámat pedig a migránsválságon és a horoszkópon kívül nagyon nem sok dolog érdekli, ez is mutatja azt, hogy mennyire könnyű lekötni a figyelmét. Akárhogy is nézzük. 

Ezt ma fedeztem fel. A kiscsaj nagyon adja, érdemes hallgatni őket. Az új albumuk tematikája maga a horoszkóp jegyei. Ők tolták az Acapellát, meg a Brokenhearted-ot. Jók

A numerológia és az asztrológia vajon tényleg ekkora szerepet játszhat az életünkben, vagy ez is egy jól felépített átverés? Volt egy L. Ron Hubbard is, aki sci-fi íróként még a második világháborúban is szolgált, de gondolt egy jobbat, és 52-ben megalapította a saját vallását. (Ekkor tudatosul az emberben, hogy a vallásban mekkora pontenciál és pénz is van valójában.) Filmsztárok és hétköznapi emberek is áldozatául estek az ún. szcientológiának. Aki többet akar tudni, de nincs kedve olvasni sokat, annak ajánlom a wiki-t meg a South Park 9x12-dik részét, ami körülbelül egy perc alatt elmagyarázza a dolgot. De ne is politizáljak. 

A horoszkóp is egyfajta vallás, amivel úgy áll az ember, hogy hisz benne, mert sosem lehet tudni, hogy mi lesz de annyira nem lényeges. Mint a sarokban levő cipő, amit sose vennénk fel, de nem tudunk megválni tőle, mert hát csak a mi cipőnk.

horoszkóp ryan gosling reblog

Orosz pók

Az arckönyvet végiglapozva találtam egy bejegyzést, ami az 5 legerősebb női jegyet veszi górcső alá. Van benne minden, csak az én jegyem nincs. Akkor most hogy is van ez? Valóban meghatároz engem, hogy milyen napon, milyen órában születtem? Több leszek attól, hogy tudom a horoszkóp szerint milyennek is kell lennem? Olvastam egy tanulmányról, amit nem tudom ki és nem tudom miért végzett, de az önismeretről szólt. Ha a hülyének is elmondod, hogy okos vagy, napjában többször hosszú ideig, el fogja hinni magáról, hogy ő alkalmasint geci okos, és mindent tud. Holott ez hazugság. A lényege az volt, hogy kaptak egy személyiség elmezést mindahányan voltak, és mindenki magára ismert a szövegben. A csavar az volt, hogy mindenki ugyanazt kapta. Nagy maszlagot. Közhelyekkel teli rizsát, amit mindenki elhisz. Magától magának, sok szeretettel. Na és ez az oka annak, hogy a Telejósda is megy. (Andy Vajnaként én is ezt csinálnám. Olcsóbb mint a reklám, megy is valami a tévében, meg na. Nézik is. Vagy klippeket. Csak Belga menne meg Britney. Várjunk csak...)
Az öt legerősebb jegy között nem vagyok. Akkor ezek szerint az én életem engem egyáltalán nem befolyásolt. Se apám halála, se a depresszív időszak az életemben, akinek nem egy szemtanúja volt. De ha a horoszkóp ezt mondja, akkor annak bizony el kell hinni. A legépelt szó mindennél több. Bár lehet, hogy fogalmazok egy levelet a főszerkesztőnek, hogy módosítsák a cikket, mert bántó az Ikrek jegy számára, hogy ők nem tartoznak a legerősebbek közé. 

horoszkóp ryan gosling reblog

Ryanryanryanszeretlek

És itt van Ő, akinek semmi köze az egészhez. De ránézel, és már jobb a napod, mégha nem is jósol Neked, nem hazudik, csak van. Mamám is ráhímezte a falvédőre: Mindenkinek jár egy Ryan. (Egyébként nem is ezt hímezte rá, hanem azt hogy Jobb ma egy Gosling, mint holnap egy Efron. 

Tovább
2

Egy szál harangvirágKövér gyerek voltam.

Fontos leszögezni. A kövér alatt azt értem, hogy a gúnynevem krumpliszsák volt a suliban: a tipikus zömök testalkat, barna haj, barna szem, szőrös kar. Általános iskolában még nem igazán hallottam azt a szót, hogy megaláztatottság és diszkomfortérzet. Örültem ha le tudtam írni a nevemet. Persze a szó definiálása híján nem mondom azt, hogy nem éreztem hogy milyen is eme két kifejezés hatása alatt lenni. Azóta persze sok idő eltelt, én is bölcsebb, tapasztaltabb, szőrösebb lettem (hozzátartozik az is, hogy emellé mérhetetlen mennyiségű izzadság társul, amit temérdek mennyiségű Rex...a dezodor használatával tudok csak mérsékelni. Csoda hogy nem adják nekem nagykeráron literszám. Sajnos még nem igényeltem pontgyűjtő kártyát, pedig illene már, ha már büdösen beslattyogok a drogériába és kiabálok, hogy szappan, szappan!) Emellé szerencsére a szépségem reciproka a 10 évvel ezelőtti fejemnek, de kit érdekel, ha jeti testem van? Elárulom. Érdekel valakit. Olyat is, aki esetleg nem negatívan áll hozzád, és ujjal mutogat, hogy - Jesszus, egy török leszbikus! Zavarba pedig egyenesen akkor jövök, mikor rájövök, hogy a srác lába, akivel beszélgetek, fele olyan szőrös mint az én fél karom fele.


23 évesen büszke feministaként kijelenthetem, hogy soha nem voltam kozmetikusnál, saját magam vágom a hajam, saját magam szedem  szemöldököm, fillérekből kijövök, és a jutúb csatornákról nem is beszélve! Lehet egész jó videókat is találni külcsínyünk javítását illetően. Egész faja dolog ez az internet. 

feladat szépség

A szépség piacpolitikája

Jól nézel ki, családilag!


Nálunk mindenki ilyen volt a családban. Apukám belém nevelte azt a rossz (szerintem gazdaságos) tulajdonságot, hogy ne fizess olyanért, amit te magad is meg tudsz csinálni. Az elkényelmesedett társadalmunk megköveteli azt, nőként meg pláne (pedig nem egy férfi ismerősöm van, aki gyantázza a hónalját, van ki hiúságból, van ki higiénia miatt, mondjuk....nekem, mint tanyasi lánynak, meg kell mondjam, elég fura), hogy a láb legyen sima, az arc legyen makulátlan. Nem kell messzire menni: tévé, reklám, agyonsulykolt szlogenek. Globális probléma lokális megvilágításban. 
 

feladat szépség

Mustaches, mustaches everywhere
 

Nekem sok "bigyóm" van a fürdőszoba polcán. Ilyenolyanneszeszeréstársai. Egy kis parfüm, egy kis arckrém, szemhéjtus, szempillaspirál, szemfesték. Nem véletlen, hiszen sminkes is akartam lenni. Mindig elkap valami hóbort, egy éve éppen ez. Annyira súlyos volt a dolog, hogy a munkahelyemre, ahol napi 1000 ember minimum megfordul, úgy mentem, mintha valami bálba mentem volna. Fekete, csillámló szemfesték, rúzs, pillák, haj. Minden. Mostani fejjel visszanézve természetesen úgy látom, hogy inkább egy bohócra hasonlítottam, de egye fene. Az is én voltam. Küldök képet ha kell, komolyan. A mostani naturális arcomhoz képest...húha! Tényleg. Most csak kilószámra pakolom a níveát, meg kenem extraszűz olivaolajjal a képem, hogy ne legyek ráncos. (Valahol olvastam, hogy a bőrellátást segíti, vagy....vagy valami ilyesmi. De ártani, biztos vagyok benne, hogy nem árt. )

A családom szerencsére jó genetikával bír. Az én egyetlen mamám, aki korához képest úgy néz ki , mint egy cigány jósasszony (76 éves, fekete...mint az éjszaka. No nem agyilag, hanem színileg. Na jó nem úgy értem, hogy bőrszínileg, vagyis...úristen, ezt abba is hagyom. A végén kijön, hogy rasszista vagyok) Semmit sem őszült az évek alatt. Legfogadom, az elmúlt 10 évben semmit. Könnyű neki, akkor is csak 66 volt. A mi családunkban nincs egy Kardashian se, sem átműtetett apa, sem plasztika. Ha jól tudom, ez ma trendinek számít. 

Anyukám egy bombanő. Nem csoda, akiből olyan gyerek jött ki mint én! Tőle örököltem, a szőröket, a pattanásaimat a hátamon, a tesztoszteron-túltengésem és persze a szépségem. A legerősebb nő, akit valaha ismertem, még egy NDK-s súlyemelőnél is erősebb.

feladat szépség

Természetes szépség

K mint Karbantartáshok

A kérdés persze az, hogy korunk ideáljai minek a hatására változtak meg? Miért van az hogy az 50-es éveknek Marilyn Monroe volt, az lehet, hogy ma már nem állná meg a helyét Barbara, Gisele, Naomi és Kendall mellett? A szubjektív szépség objektív márkává lett, ezzel bolondítva meg milliókat világszerte, akik egy olyan szürreális elképzeléshez ragaszkodnak, amelyre egy egész iparág épült. Ezzel persze munkahelyet teremtenek, ami valamilyen szinten hasznos dolog. De ez csak egy pro. Viszont szerencsére van egy Meghan Trainor-unk, aki elhozta nekünk az igazságot, hogy ő sem kettes méret (amerikai szabványméret, ez nálunk 32-es), de nem is igazán akar az lenni. A 2010-es évek közepére talán elérünk oda, hogy a szépség valóban belülről fakad, ezt pedig a kozmetikai szerek, fogyókúrák, ruhák és márkák csak javítják. Nem elfedjük a szépségünket, hanem kiemeljük. Germanotta kisasszony szerint Isten nem hibázik, így ki is jelenthetjük, hogy minden ember szép. Kívül-belül  egyaránt. Ha reggel ötkor csipásan kel ki az ágyból, vagy ha péntek este buliba meg (szombaton nem tud szegény, mert éjszakázik általában a munkahelyén, és nagyon elege van, hogy nem tud tivornyázni....fel kéne mondanom...no...persze nem én, hanem...hanem egy ismerősöm, aki utálja a munkáját.)

Persze teret hódítanak a diszkók, a kacsaszáj és a cica lét, ez az imidzs sajnos egyre népszerűbb. Akárhogy is nézzük. Van egy 18 éves öcsém, hidd el, tudom miről beszélek. A tini társadalom ezt fogadja el, ezt tartja követendő példának, tipikus esete a birka-effektusnak. Egy elkezdi, a többi pedig követi. Ez a trend, ami elnyel bekebelez és manufakturál.

feladat szépség

Haj jajj

Tolerálunk, nem tehetünk ellenük semmit. Ma ez a szépség mércéje, ennyi idősen (13-17) szerintem elfogadható és megérthető. Keresik önmagukat, sodródnak az árral, kipróbálnak mindent, mert ki is kell próbálni mindent (Ezért volt anyukámnak is a nyolcvanas években dauerolt frizkója, műszálas rucija meg platformos cipője. Letagadja, de én tudom az igazságot Anya!!!)
Legyen az alkohol, egy ruha vagy egy kimaradt éjszaka, az idő múlásával, mint mi is, az emlékek is széppé válnak. Akkor már nem fog számítani, hogy hogy áll a hajunk, ki van-e festve a körmünk, vagy hogy milyen cipőt viselünk. az élmény számít. Semmi más. a emlékek, széppé vált anektodák, a hibák, az akadályok amiket elkövettünk és amiket elénk gördített az élet, traszformálódik. Teljesen eltorzul. Az igazi szép dolog az életünkben maga az élet lesz (Itt persze a szöveg alá nyomatom rendesen a hatásvadász zenét, mondjuk valami Vangelis-t vagy ilyeneket, pedig nem is láttam a Paradicsom meghódítását. Mondjuk a Keresztapát se láttam....elszomorító a filmes repertoárom. Nem csoda, hogy a sarokból nem is látok semmit.) A élmények felértékelődnek, a kudarcok szerte foszlanak. A legvégén pedig a tiszta, igazi szépség marad. (meg természetesen egy Gillette borotva.)

Tovább
6
12345
»

HTML

noorciusz

blogavatar

Szeretek írni. Ennyi elég is.