A legrosszabb mikor készen vagy az egész bejegyzéssel, és az utolsó pillanatban agyfaszt kapsz, és összeomlik a chrome...na ezt kaptam én most. Tökéletesen felvezetett szöveg, mennyei manna a szemnek, pompás humor, erre fel! Muszáj volt ezzel kezdenem, mert máskülönben magamban kiabálnék egyedül itthon, így meg kell osszam a mélyen tisztelt publikummal munkám mekkora kihívást jelent most számomra.

Mindeki olvas horoszkópot.

Ezek szerint én is. Nem mondom el szoktam olvasni egy-két magazin legutolsó oldalát, hogy megtudjam, vajon mi lesz a jövő hetem legfőbb mozgatórugója, mi lesz a kedvenc színem, ami majd karmaikus hatással lesz a lényemre, és legvégül meg tudom, hogy ki is a  híres Ikrek. Igen, ikrek vagyok. (Anyám halak, ő megszállottan olvasta egy időben a horoszpókot, teljesen odavolt meg vissza aztán sajnos elmondtam neki, hogy bezony a húsvéti nyuszi meg a Mikulás is faszság. Fugázi. De csak szerintem. Nem ítélkezem, nem foglalok állást, de jogomban áll kifejteni nemtetszésem eme paradigmával kapcsolatban, az tuti. Sajnos egy egész tudományág épül erre a hitre, de a wikipédia is leírta: áltudomány.

Kíváncsiságból utánaolvastam ennek, és a horoszkóp szó több, mint 3700 000 bejegyzésben szerepel. (Direkt írtam így, mert nem vagyok biztos a helyesírásában. Ugye kétezer felett írjuk kötőjellel? Persze számjegyeknél evidens nem fogok kötőjelet rakni csak tutira mentem, hogy ne nézzenek bénának.) Lady Gagára persze csak viszonyításképpen 106 millió bejegyzést ad ki, de ide vagy oda egy nulla, már nem számít. (Én is beírtam a saját nevem a google-be, de ugyan már. Ki nem írta be a saját nevét? Aki mást mond az hazudik. Még a Bendegúz helyesírási versenyen elért helyezésemet is feldobta, amit első osztályosként érte el. Bezony, benne voltam a top 15-ben! Akkor azért nagy szó volt.)

Magának az asztrológiának nagy múltja van. Szerepel az aztékok és a maják feljegyzéseiben is, de az Egyiptom és a Babilónia főpapságának tulajdonítják az eredetét. (Nem vagyok ennyire okos, de a wikipédia az. A modern kor Bibliája. A legelegánsabb módja a népbutításnak, mivel mindenki hülye köztudottan, és tény, hogy bárki bármit beírhat, még szebbé teszi.) A születési asztrológia csak egy ágazata magának az egésznek. A csillagok állása meghatározza a jegyek személyiségét, azt hogy mit gondolnak egy bizonyos dologról, milyen munka illik hozzájuk, vagy akár hogy milyen emberekkel tudnak jól kijönni, és kikkel nem. (Ami szopás, tényként kezelve azt, hogy a családját nem válogathatja meg az ember. Te nem vagy a rokonom, mert bika vagy, vagy oroszlán. Halak kíméljenek.) (Anyámat pedig a migránsválságon és a horoszkópon kívül nagyon nem sok dolog érdekli, ez is mutatja azt, hogy mennyire könnyű lekötni a figyelmét. Akárhogy is nézzük. 

Ezt ma fedeztem fel. A kiscsaj nagyon adja, érdemes hallgatni őket. Az új albumuk tematikája maga a horoszkóp jegyei. Ők tolták az Acapellát, meg a Brokenhearted-ot. Jók

A numerológia és az asztrológia vajon tényleg ekkora szerepet játszhat az életünkben, vagy ez is egy jól felépített átverés? Volt egy L. Ron Hubbard is, aki sci-fi íróként még a második világháborúban is szolgált, de gondolt egy jobbat, és 52-ben megalapította a saját vallását. (Ekkor tudatosul az emberben, hogy a vallásban mekkora pontenciál és pénz is van valójában.) Filmsztárok és hétköznapi emberek is áldozatául estek az ún. szcientológiának. Aki többet akar tudni, de nincs kedve olvasni sokat, annak ajánlom a wiki-t meg a South Park 9x12-dik részét, ami körülbelül egy perc alatt elmagyarázza a dolgot. De ne is politizáljak. 

A horoszkóp is egyfajta vallás, amivel úgy áll az ember, hogy hisz benne, mert sosem lehet tudni, hogy mi lesz de annyira nem lényeges. Mint a sarokban levő cipő, amit sose vennénk fel, de nem tudunk megválni tőle, mert hát csak a mi cipőnk.

horoszkóp ryan  gosling reblog

Orosz pók

Az arckönyvet végiglapozva találtam egy bejegyzést, ami az 5 legerősebb női jegyet veszi górcső alá. Van benne minden, csak az én jegyem nincs. Akkor most hogy is van ez? Valóban meghatároz engem, hogy milyen napon, milyen órában születtem? Több leszek attól, hogy tudom a horoszkóp szerint milyennek is kell lennem? Olvastam egy tanulmányról, amit nem tudom ki és nem tudom miért végzett, de az önismeretről szólt. Ha a hülyének is elmondod, hogy okos vagy, napjában többször hosszú ideig, el fogja hinni magáról, hogy ő alkalmasint geci okos, és mindent tud. Holott ez hazugság. A lényege az volt, hogy kaptak egy személyiség elmezést mindahányan voltak, és mindenki magára ismert a szövegben. A csavar az volt, hogy mindenki ugyanazt kapta. Nagy maszlagot. Közhelyekkel teli rizsát, amit mindenki elhisz. Magától magának, sok szeretettel. Na és ez az oka annak, hogy a Telejósda is megy. (Andy Vajnaként én is ezt csinálnám. Olcsóbb mint a reklám, megy is valami a tévében, meg na. Nézik is. Vagy klippeket. Csak Belga menne meg Britney. Várjunk csak...)
Az öt legerősebb jegy között nem vagyok. Akkor ezek szerint az én életem engem egyáltalán nem befolyásolt. Se apám halála, se a depresszív időszak az életemben, akinek nem egy szemtanúja volt. De ha a horoszkóp ezt mondja, akkor annak bizony el kell hinni. A legépelt szó mindennél több. Bár lehet, hogy fogalmazok egy levelet a főszerkesztőnek, hogy módosítsák a cikket, mert bántó az Ikrek jegy számára, hogy ők nem tartoznak a legerősebbek közé. 

horoszkóp ryan  gosling reblog

Ryanryanryanszeretlek

És itt van Ő, akinek semmi köze az egészhez. De ránézel, és már jobb a napod, mégha nem is jósol Neked, nem hazudik, csak van. Mamám is ráhímezte a falvédőre: Mindenkinek jár egy Ryan. (Egyébként nem is ezt hímezte rá, hanem azt hogy Jobb ma egy Gosling, mint holnap egy Efron.