Akkor érzed magad igazán öregnek, amikor már a Pussycat Dolls Buttons című eposza retronak számít a repertoárodban. (23 évesen)

Itt a bizonyíték. Csak komolyan. Csak hallgasd.

Számomra mindig is hihetetlen volt az, amikor ráeszméltem, hogy ha valaki azt mondta 10 évvel ezelőtt, akkor kapásból vágtam hogy ezerkilencszáz.....ja hogy nem tudok számolni. Ja de. Ja...hogy nem. De szerintem nem csak egyedül vagyok ezzel a problémával, és azzal, hogy az idő valóban egy relatív dolog. Tényleg csak kapkodom a fejem, mikor kiszámolom, hogy mikor érettségiztem, mióta vagyok kenyérkereső nő, vagy hogy mikor vesztettem el a szüzességem. Anyám és az anyám anyja is folyton azzal jöttek, hogy igen úgy eltelik, akár egy pillanat, de basszus....tényleg igazuk van. Használjunk ki mindent, amit csak lehet, akár a 27-ei The Cure koncertet, egy kondibérlet utolsó napját, vagy csak a napsütést. (Nekem is lehetett volna koncertjegyem, hogy én és plusz egy személy élvezhessük az 1974 óta fennálló zenekar csodás zenéit, de sajnos elkúrtam a lehetőség esélyét. Most búsulok, sőt valami furcsa dolog lett az ujjammal, begyulladt a teteje. De semmi előjele nem volt, csak szimplán begennyesedett.) 

Hogy érzékeltessem ezt, próbáltam összeszedni pár popkulturális eseményt, amelyek érzékeltették velem, hogy egyre közelebb vagyok a halálomhoz:

  • A Jóbarátok 2004-ben véget ért.
  • Madonna Confessions on the dancefloor c. albuma 2006-ban jelent meg 
  • Anastacia 2000-ben robbant be a köztudatba 
  • 2011-ben érettségiztem (5 éve és mintha tegnap hánytam volna az idegességtől)
  • Bemutatják az első iPhone-t 2007-ben
  • Rihanna - Umbrella 2007 (?!)
  • Bemutatták a Barátság extrákkal c. filmet az USÁ-ban 2011-ben 
  • Jennifer Lawrence megkapja az Oscar-díját 2013-ban 
  • És számomra a leghitetlenebb: Igazából szerelem- 2003

Akárhogy is nézzük, gecire eltelt. Nagyon hihetetlennek tűnik az, hogy elmesélve és átélve adott idő alatt történő események teljesen máshogy hatnak. Elmesélve fél óra. Átélve egy emberöltő. Mit sem von le az értékéből az, hogy milyen kvalitású történetről beszélünk, és az sem, hogy hányszereplő, vagy hogy milyen helyszínen játszódik. Egy igaz rá: hogy zajlik. Én is belekezdhetnék a kis történetemben, amiben akár egy szappanoperához hasonlóan szerepelne válás, házasságtörés, ármány és intrika, nem adná vissza azt, ahogy az valóban történt. Szerencsés szerencsétlenségemre nem küzdök hipermnéziával, és igyekeztem is a lehető leghorribilisabb történéseket gyorsan elfelejteni. Komolyan mondom, ezt olyannyira tökélyre fejlesztettem, hogy fogalmam sincs a menstruációs ciklusomról sem. Nincs mensinaptáram, mint egy kis gyerek úgy örülök, ha piros dolgot látok és érzek. (Utaltam a Télapó dologra, reméltem jobb poént tudok kihozni, de amint most így visszaolvastam, nagyon nem sikerült.) 

reblog idő telik nicholson

"Time goes by so slowly" na ez ökörség

Teljesen reménytelennek tartom az egészet, és szomorkodni azon, hogy jajj de öreg vagyok. (Ezt teszem én is, és sírok, mert ráncos leszek) De ne feledjük, ami mindenkiben tartja a lelket, hogy Jennifer Lopez is 30 volt, amikor kijött az On The 6.  Persze latin, meg más genetikai felállítással rendelkezik, ami egy halandó számára nagyon nehéz, de na. A remény kell hogy éljen! Ez is bizonyítja, hogy míg az Amerikai szépségben azt mutatják, hogy 40-en felül már semmi nem vár ránk, a mai világban sokan rácáfolnak erre. 

Meddig öreg az öreg?

Yazemeenah Rossi neve lehet nem sokaknak mond bármit is. Ő az a 60 éves modell, aki az elmúlt években tűnt fel az interneten, közösségi médiában és egyéb helyeken. A hölgy Franciaországban született 1955-ben és két unoka "tulajdonosa". Tényleg elég dögös nagymama, aki jógázik, sportol, modellkedik aktívan. Instán követem és tényleg lenyűgöz.  A legjobb tipp amit olvastam tőle, hogy a bőrét egy héten minimum egyszer olívaolaj és cukor elegyével készített bőrradírral maszírozza át. Ha kell meg is eszem, ha ő mondja. 

reblog idő telik nicholson

Yazemeenah Rossi 

Iris Apfel neve akkor merülhetett fel, ha olyan cikkeket olvasott az ember, hogy a "nő, akinek az agyára ment a módi". Részben igaz, ha egy laikus meglátja, rögtön azt mondja, hogy ez az asszony bolond. 1921-ben született, dizájner, üzletasszony, és persze mindenekelőtt divatikon. Ezt döntse el mindenki saját maga. A hölgy egyébként művtörit tanult még annak idején, aztán belső építészként, berendezőként 9 elnöknek "segített" a Fehér Házban ezzel kapcsolatban. 95 évesen full toppon van a nagyi. 

reblog idő telik nicholson

Iris Apfel

Jack Nicholsont szerintem nem sok embernek kell bemutatnom, hamár csak a Ragyogásra gondolunk, akkor meg pláne. A filmiparban elhelyezett helye megkérdőjelezhetetlen, a legkarizmatikusabb színész (szerintem) Paul Newman és Marlon Brando mellett. Igazi jelenség, tipikusan olyan embernek képzelem, hogy aki ha megszólal, mindenki elkussol a terembenHánytatott élete ellenére a legsokoldalúbb karriert tudhatja magáénak a filmszakmában, számtalan Oscar-, Golden Globe- és Bafta-díjat tudhat magáénak. 76 éves koráig aktív volt, sajnos ma már nem vállal széles vásznú munkát memóriaromlása miatt. Viszont bármikor újraélhetjük egy-egy szerepét, ha megnézzük a Lesz ez még így se, Ragyogás vagy a Minden végzet nehéz című filmjeit. 

reblog idő telik nicholson

Kedvencem, Jack Nicholson

Ez persze csak pár példa arról, hogy az idő múlása nem jelent semmit, mindig lesznek akik aggódnak miatta, és lesznek akik leszarják, és élveznek minden egyes pillanatot. Nem az idő számít, hanem azok a tettek és élmények, amikkel kihasználjuk a rendelkezésre állót. Szóval kapcsoljuk ki a telefont, csukjuk le a laptopot. Ha pedig valaki épp dolgozik, akkor részvétemet nyilvánítom (és megköszönöm hogy elolvasott. Örültem.) 

reblog idő telik nicholson