noorciusz

Rövid elmélkedés a borúlátásról, avagy hogyan keressünk motivációt az életünkbe a Youtube-ról? Legszívesebben ki sem kelnék az ágyból.

Ismét egészséges gondolatok kavarognak a fejemben, amik csak azt érik el, hogy arra legyen ingerem, fetrengjek egész nap. Természetesen ennek a legcsekélyebb esélye sincs meg, hiszen megy a munka ezerrel, nem tehetjük meg, mi középosztályú réteg, hogy egy munkahelyen dolgozzunk, aludjunk, pihenjünk vagy éppen csak azt, hogy elmenjek a moziba. Már ott csücsül időtlen idők óta két ajándék jegy, amit kaptam. Hányszor volt rá esély, hogy elmenjek és felhasználjam ezt? ZÉRÓ! Ez az én hibám lenne? Van két jegy, oké. Pipa. Lenne is kivel elmenni, ez is okés. Viszont az időmenedzselésem a legborzalmasabbnak bizonyul. Ez nem csak azt eredményezi, hogy nem jutok el moziba, de egy folyamatot indít el. Mivel nem jutok el a moziba, szomorú leszek, elkeseredettnek és reménytelennek látom a helyzetem. A sok munka pedig csak abban segít, hogy bármi szabadidőm , ami csak van, fetrengve és nyálcsorgatva töltsem el. Hol ronthattam el? Azzal, hogy nem mentem egyetemre? Azzal, hogy nem költöztem el, mikor lett volna rá lehetőségem? Mennyiben határozza meg egy darab döntés azt, hogy milyen mederben sodródik tovább az életünk? Egészséges dolog azon gondolkozni, hogy elrontottuk az életünket, és rádöbbenünk arra, hogy egy mókuskerékben vagyunk, amiből nem tudunk kiugrani?

Mostanában azon kapom magam, hogy kibasznám az egészet az ablakon, és itt hagynék mindent a faszomba. Nem látom az érdemeimet, nem látom azt, hogy lenne bármilyen motiváció a jövőmmel kapcsolatban. Csak a szart látom, csakis azt, hogy hol a hiba, mi hiányzik, és mi lehetne. Alapvetően jelenleg a legrosszabb perspektívából látom az életem, és mindent ami körülöttem van. Nagyon menő ilyen fiatalon ilyen borúlátóan hozzáállni a dolgaimhoz, és belesüppedni a szarba. Mi okozta ezt? Likviditási zavar? Rossz ember közeg? Más hibája? Rossz döntések? Jelenleg is az életet, és az életem élem. Ennek most a legkevésbé sem vagyok tudatában, és érzem azt, hogy lassan lassan a nyakamnál van a nyomás, de nem tudom hogy merre ússzak tovább. Egyet tudok: nem arra akarok építkezni, amivel most rendelkezem. Eszembe jut az, hogy mennyien lehetnek akik ezt érzik. Ugyanazt érzik, amit én. Nem hibáztat senkit, nem sír senkinek, hanem csak tanácstalanul és kétségbeesetten lebeg a felszínen, és vár. Vár valamire, ami talán vagy megoldja helyette a problémákat és minden napfényes, jó és szép lesz. Vagy vár egy hullámra, ami megadja neki a kezdő löketet, ahhoz, hogy továbbússzon. Valamerre. Lehet, hogy nem arra amerre akar, de a hullám elmozdítja arról a helyről, ahol volt.

 

Rocky az életről és a pofonokról

Étel, diéta, sport, semmi nem ér annyit anélkül, ha a lélek és az ego nincs rendben. Furcsa dolog, és szokatlan dolog is kijelenteni, hogy teljesen másképp képzeltem el magam 10 éve. „Az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, ami most vagyok.” Mikor 14 éves voltam, akkor kezdtem a középsulit, tele voltam élettel, vidámsággal és ami a leginkább hiányzik, motivációval. Új közegben és tiszta lappal kezdtem el, megismerve egy teljesen szokatlan közeget, amelyből négy év múlva sikerült a legjobbként eljönnöm. Most jöttem rá, hogy csak akkor kezdődött az igazi iskola. Szó szerint az élet iskolája. A legtöbb osztálytársam és csoporttársam már mind diplomás, nagy városokban, vagy külföldön élnek. Tettek valamit, amit magukért tettek. Hívjuk diplomának, munkának, nyelvvizsgának vagy akár bárminek, ami azt szolgálta, hogy az énképük és az egójuk, a mentális éhségük rendben legyen, és megveregessék a vállukat, hogy ez szép volt. Büszke vagyok magamra. Ugyanolyan feltételekkel indultunk. Én csak azt érzem, hogy valahogy nagyon elszúrtam.

Nemrégiben dolgoztam egy sörözőben. Mosogatnom kellett a poharakat, sima alapdolgok, normális bérezéssel, az egyik szombat este folyamán. Azt gondoltam, hogy amíg a többiek elisszák a pénzüket, én megkeresem ugyanazt az összeget. Tettem a dolgom, ahogy kell, nem figyeltem a külvilágra, jöttek mentek az emberek. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy lány torkaszakadtából kiálltja a nevemet. Mosolyog rám. Az egyik volt osztálytársam volt a barátnőjével. A lánynak a középsuliban átlagos képességei voltak, erős hármas. Nem beszélt túl jól semmilyen nyelvet, nem volt felhőtlen családi háttere sem. Önmagát felépítve kiment Angliába, és megcsinálta a maga szerencséjét. Megcsinálta, kész és pont. Nem volt, és nincs is erre ellenőrző, ami írkálná a tetteinkre mért osztályzatokat. Nagyon boldog volt, hogy láthatott, én meg tök hülyén éreztem magam. Én mint éltanuló, a jövő reménysége poharat mosogatok, itthon élek a kisvárosban, és keresem még mindig önmagam, ahelyett hogy bátor lennék. De ő csak egyre csak mosolygott. Nem rajtam, hisz nem zavarta, hogy én „csak” mosogatok, hanem mert az élet őt igazolta. Rettenetesen zavarban voltam, mert egyszerűen semmit sem tudok felmutatni, amit magamért tettem volna. Semmit. Csak a szükségleteket és az életfeltételeket elégítettem ki. Van hol laknom, van kihez hazamennem, és van mit ennem. De ennyi. Ennyi az életem.

Borúsan, ahogy látom

Annyival többre, jobbra, és másra vágyom. Nem egészséges így élni. Pedig hányan élhetnek így, itthon Magyarországon? Nem arra kell gondolni, hogy azt feltételezem, hogy itthon minden szar, és minden élhetetlen. Nem, ezt egy szóval nem mondtam. Arra gondolok, hogy a sok millió lélekből határon belül, hányan érezhetik azt a hiányérzetet és a katarzis elmaradását, amit és ahogy én érzek. Büntetés ilyen szigorúnak lenni magunkhoz, tudom. Elronthatjuk a dolgainkat és az életünket is. Ezt is tudom. Láttam. De akkor miért nem motivál minket ez arra, hogy tényleg tegyünk is valamit a lelkünk és az életünk egészségéért? Miért nem mondjuk azt, hogy elégedett vagyok magammal, azért vagyok, hogy mindennap ezt érezzem, és ezért tegyek? Miért nem látjuk a fától az erdőt?

 

Az új év nem hozott egyelőre új életet és megújulást. Csak újabb megválaszolatlan kérdéseket, amelyekre saját magunk kell választ találnunk, mert a sült csirke nem fog beszállni magától a tátott szánkba.

A motiváció ott kezdődik, ahol végetér az önsajnálat. Valahol el kell kezdeni. Tégy így Te is, magadért, érted. Segítek.

motiváció reblog egészség

Tovább
0

House in da HouseKezdődik! 

Kiáltottam, majd kapcsoltam is a tévét a megfelelő csatornára. Minden a Vészhelyzettel és Kovac dokival kezdődött, Ross doki korszakából kimaradtam, márcsak a korom miatt is, másrészt nekem Danny Ocean-ként lesz aposztrofálva Mr. Clooney. Teltek múltak a hetek, hónapok és az évek, majd a 2005-ös évben berobbantak az kórházsorozatok csillogó verziói. A sorozat főcíme lement, újabb epizód, újabb rész, reklám, várakozás, majd a folytatás. Imádom az orvosos megmentős sorozatokat, legalább is imádtam, hetek kínos és kínszenvedett várakozását jelentette a Grace klinika minden egyes epizódja. Hiába a jóindulatú hármasom biológia tantárgyból, elhitettem magammal kedd esténként, hogy - Igen, én orvos leszek! 

reblog betegseg egeszseg

House felülírt mindent. Eleinte szkeptikus voltam, de a széria az életben is bebizonyította, hogy mindenki hazudik, a hazugság nem mindig helytelen, és hogy az orvoslás korán sem könnyű feladat. Csomót kell tanulni, olvasni, el kell viselni az idiótákat, firkálni kell a falra, mondjuk az sem buli hogy sántítok, és olyan akcentust kell magamra erőltetni, ami teljesen ellentétes a születési beszédemmel. No, nem is ez a lényeg. House felébresztett az álomból, de megtanított arra, hogy figyeljek a részletekre, soha ne vizsgáljak semmit se felületesen, és azt hogy a válasz néha a sorok között rejtőzik, Így természetesen nem mindig tudjuk mi is a végkifejlet, de ezalatt rengeteg orvosi szakkifejezéssel találkozhatunk. Nem mindig tudjuk a jelentését, de a kimondásától Istennek érezzük magunkat. Nézzük is át, mik azok a betegségek, amelyeket hallhattunk már valahol, de nem tudjuk pontosan mi is ez a kór!

Szisztémás lupus erythematosus (Dr. House 4. évad, 8. epizód)

A lupus egy elég gáz autoimmun betegség. A kór lefolyása egy gyulladás során a szervezet a saját immunrendszere ellen, a test szövetei ellen fordul. Érintheti a vesét, a szívet, az izületeket a tüdőt és vérsejteket. A tünetek egyénenként eltérőek lehetnek, és mindenkinél máshogy jelentkezik.
Olvastam fórumokat, hogy tisztább képet kapjak a betegségről a világháló segítségével, mert mégis másabb az olvasni, hogy milyen tapasztalatai vannak egy egyénnek, mint azt, hogy a tankönyv szerint hogy is néz ki valójában a lupus.  Az egyik hozzászóló aki lupus-ban szenved, az ő betegsége a központi idegrendszert érintette. Munkáját tekintve tanár, immáron 5 éve él együtt a betegséggel. Azt írta, hogy gyógyszeres kezelés alatt áll, amivel kezelhető a betegsége, viszont így is előfordul, hogy egy-két napot sajnos hiányoznia kell a munkájából, mert nem képes ellátni azt. Most már félállásban dolgozik az iskolájában, nincs leszázalékolva, de nem hagyja, hogy a betegség felülkerekedjen rajta. 
A leggyakoribb panaszok általában:  kimerültség, láz, fogyás vagy elhízás ízületi fájdalom, merevség és duzzanat az arcon és az orrháton kialakuló vörös, pillangó alakú kiütés, szorongás és memóriazavar. Emellett elég nehéz diagnosztizálni a betegséget, ami gyakran szövődményekkel is járhat. A betegek jelentős részénél történik vesekárosodás, az esetek 80%-ánál valamilyen memóriazavar jelentkezik. Az énekesnő Selena Gomez is nemrégiben vallott a betegséghez fűződő viszonyáról. Gomezt 2015-ben diagnosztizálták a betegséggel. Az énekesnő vesetranszplantáción esett át. 

reblog betegseg egeszseg

"Nem gondolom azt, hogy a legjobb döntést hoztam, mert egyszerűen nem fogadtam el a diagnózist.  Rendkívül önző voltam, és ugyanakkor felelőtlen is. Nem vagyok erre büszke. Könnyebb dolgom lett volna, ha elfogadom a betegséget, de saját magam ellensége voltam akkor. "
(Selena Gomez a lupus-ról. Forrás: http://www.eonline.com/news/890491/selena-gomez-didn-t-accept-her-lupus-diagnosis-until-it-became-life-or-death-i-m-not-really-proud-of-that)

A lupus kezelhető betegség, bár óva intik az erős napfénytől a betegeket, valamint a napi megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra hívják fel a figyelmet. Törekedni kell a megfelelő táplálkozásra és a testmozgásra is. 

Crohn-betegség (Dr. House, 6. évad, 8. epizód)

"A Crohn-betegség a bélrendszer nyálkahártyájának - gyakran mélyen az érintett bélszakasz szöveteibe hatoló - gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, és akár az életet is veszélyeztető betegsége." A definíció hírül sem tükrözi, hogy mennyire aljas ez a betegség. Jelenleg még nincs a Crohn-betegségre nincs gyógymód, de megfelelő gyógyszeres kezeléssel hosszú távú tünetmentesség érhető el. A betegség skálája a nagyon enyhétől az irtózatosig terjednek. A betegség egyik leggyakoribb tünete a hasmenés. A betegség lefolyása azt eredményezi hogy a vastagbél nem tudja teljesen felszívni a folyadékot teljes mértékben az emésztés során, ezért alakul ki görcsös hasfájás és a szokásostól eltérő székletállag. Ha súlyosabb a formájában jelentkezik a kór, naponta többször is előfordulhat a hasmenés, amely felboríthatja a napirendünket, az alvási szokásainkat és a teljes életünket is. Ezen kívül gyakori a véres széklet, fekélyek, csökkenő étvágy, fisztulák vagy tájogok kialakulása, láz, fáradtság, májgyulladás, visszamaradt fejlődés, és gyermekeknél lassult szexuális érési folyamat. 
Aki ebben a betegségben szenved, le kell mondania az alkoholról, a vajról, a majonézről, a kávéról, teáról, csokoládéról, tejtermékekról és a magas zsírtartalmú ételekről is. Magas kockázati faktornak számít, ha a páciens dohányzik, 
A tudósok szerint kialakulásának egyik oka lehet az immunrendszer legyengülése valamint a genetikai hajlam.

"A Crohn-betegek 20 százalékánál a szülők, a gyerekek, illetve a testvérek is hasonló betegségben szenvednek. A NOD2/CARD15 gén mutációi nagyobb gyakorisággal fordulnak elő a Crohn-betegségben szenvedőknél. Ez a mutáció a tünetek korai kezdetével, illetve a műtét utáni gyakori kiújulással jár együtt. Jelenleg is kutatják a Crohn-betegség kialakulásának hátterében álló mutációkat."
Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/311/a-crohn-betegseg

Schizophrenia (Dr. House. 7. évad 4. epizód)

Az egyik nagyon közeli hozzátartozóm szenvedett ebben a kórban. Kicsit felzaklatott, mikor rákerestem a kifejezésre, és felidéződtek bennem olyan nyomasztó emlékek, amelyekről már azt hittem elfelejtettem. Nem a legkellemesebb érzés, de úgy érzem hogy igenis tartozom annyival, hogy utánajárok, mi az amit még nem tudtam erről a betegségről. 
Nem egy egységes kórlefolyás maga a skizofrénia, inkább azt jelenti hogy a beteg gondolatmenete, akarata és személye szétesik. Elveszti a logikus gondolkodás képességét, a realitást, a beteg hallucinál, tévképzeteket gyárt a külvilággal kapcsolatban, amely később a teljes elszigetelődést eredményezi. Csak halkan jegyezném meg, hogy ez ebben a betegségben a legaljasabb dolog, sokkal rosszabb végignézni, mint átélni. Pontosan azért mert aki egészséges, annak van viszonyítási alapja ahhoz, ami a szeme előtt zajlik, aki pedig ebben szenved, annak nincs, mert az elméje nem képes különbséget tenni, nem is látja a különbséget, mert csak azt engedteti láttatni, amit a betegség mond vagy sugall neki. Mocsok egy dolog. Maga a betegség neve is ezt jelenti: hasított lélek. 
A betegség kialakulásában több dolog is közrejátszhat, de a konkrét eredetét és okát még nem állapították meg a szakértők. Kialakulása kamaszkorban és 30 éves kor között alakul ki, a betegségnek több szakaszai vannak, a beteg nemétől, a betegség vállfajától és súlyosságától függően. A férfiaknál már kamaszkorban jelentkeznek az első tünetek. Magyarországon körülbelül 100 ezer nyilvántartott skizofrén beteg él, a páciensek tizede szorul állandó kórházi kezelésre közölük. A kórhoz a tanulmány és a statisztika szerint gyakran társul alkohol vagy drogfüggőség, dohányzás illetve öngyilkos hajlam, ami a betegek negyedénél okoz közvetett halált. 
A betegség kezelhető, a kór felépítése után a beteg a gyógyszeres kezeléssel kezelhetővé válik, és maga a betegség is. Fontos, hogy ne hagyjon ki egy kezelést sem, hiszen ha akár csak egy alkalom is kimarad, rendkívül könnyen visszaeshet a páciens, és kezdődhet elölről az egész folyamat. 

"A hozzátartozók akkor tudnak legtöbbet segíteni, ha a beteget nem akarják megváltoztatni, elfogadó, szeretetteljes légkörben élnek vele, őszinte dicsérettel, bátorítóan, tapintatos érdeklődéssel fordulnak az érintett felé, igyekeznek megszervezni, majd megtalálni a közös programok felszabadult örömét. Támogatják a beteget a terápiában."
Forrás: https://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/skizofrenia/50?autorefreshed=1

Lou Gehrig - szindróma

Egyik epizódban sem köthető a szindrómához, a valósághoz annál inkább. Stephen Hawking, fizikus, tudós ebben a betegségben szenved. Egy degeneratív idegrendszeri betegség, más néven amiotrófiás laterálszklerózis. A központi idegrendszer konkrétan kinyírja az idegsejteket, ez pedig az akaratlagos mozgás erőteljes korlátozását eredményezi. Az izomsorvadás mellett fáradtság, izomrángás, izomgörcs, nyelvizomsorvadás, testsúlycsökkenés és nyelési nehézségek is jelentkeznek a lefolyás következtében. A betegséget nem lehet gyógyítani, minél inkább előrehaladottabb a kór, annál inkább szorul külső segítségre és ápolásra a beteg, a gyógyszeres kezeléssel az együttélési idő meghosszabbítható. A páciens rendszeres fizio- és beszédterápiára is szorul, azért, hogy a tünetek bekövetkezését kitolják, így a beteg életminőségét is javíthatják. 
A betegség kiváltó oka, nem ismert, az esetek tizedében játszhat közre a genetikai hajlam. A tünetek idősebb korban általában a 55 és 75 év között jelentkezhetnek. 

reblog betegseg egeszseg

Stephen Hawking

Stephen Hawking idén tölti 76-dik életévét, január 8-án. Hawkingot 1963-ban diagnosztizálták ezzel a betegséggel, ekkor 21 éves volt. Szokatlan, hogy ilyen korán felismerjék a betegséget. 

"Ha fogyatékkal élsz, fontos tudnod, hogy ez nem a Te hibád, de korán sem szabad okolnod a világot ezért, vagy szánalmat ébreszteni másokban irántad. Állj pozitívan a dolgokhoz, és hozd ki a legjobbat belőle. Ha valaki fizikailag él fogyatékkal, nem engedheti meg magának, hogy szellemi fogyatékos legyen." Stephen Hawking 
Forrás: https://alsnewstoday.com/pinterest/2016/09/08/als-quote-stephen-hawking

A folytatásban a szarkoidózisról, a Hughes - Stovin szindrómáról, a Lyme-kórról illetve a mellrákról fogunk többet megtudni. 

Tovább
0

Utazás a szubjektív feng shui-ban avagy hol is kellene használnod a porszívót és a tisztítószert?Kissé ideges vagyok, ami korán sem egészséges dolog.

Szenvedélyem az írás, akármilyen csapodárok és összevisszák anyukám szerint: - Kicsikém, én szeretlek, de valahogy mindig olyan katyvasz lesz, de persze azért tetszik! - az egészséges önbizalmamnak nem tesz jót, de mivel arról az emberről van szó, aki az életemet adta lassan 25 évvel ezelőtt, ezért elfogadom a véleményét. Miután kisírtam magam, hogy senki sem szeret, senkit nem érdeklek, még az anyucikám szerint is rossz vagyok, és senki sem méltat arra, hogy megöleljen, leültem a klaviatúra elé, és eldöntöttem, hogy bebizonyítom, hogy tudok írni. Természetesen ilyenkor a Dr. Szösziból lejátszódik a jelenet a fejemben, hogy miközben vadul dolgozik az összevágott klipben, és mindenhol jó jegyeket szerez, valamint Victor Garber is felfigyel a tehetséges jogász palántára, teljesen megváltozik az élete. Mit sem ér egy jó jelenet megfelelő popszám nélkül. 
Ugyanezt low budget verzióban eljátszom, csak az én aláfestőm a Come Together a bogaraktól. Vadul gépelek, öntöm a szavakat, kutatómunkát tartottam a legfontosabb táplálkozási irányzatokra vonatkozólag: Paleo diéta, vegetáriánus étrend és életmód, a humanizmus életvitele, Mátyás király ugyan nem paprikás krumplin nőtt fel, mindenesetre sok anyagot találtam, amiből egészségesen lehet táplálkozni, és összefésülni a saját szájízem szerint a cikket, hogy immáron a Portugal The Man dallamai alatt bizonyíthassam be: profi vagyok. 

Persze, a legjobbakkal is megesik, hogy hibáznak. 

Ment és bezár gomb ignorálása  IGEN   NEM

Gáz, tudom.

Ellenben fogalmam sincs, hogy kellene egészségesen élni, mi lehet a tipp arra, hogy ténylegesen szuperemberek legyünk. Azt mondják, hogy az vagy, amit megeszel, meghogya' egészséges testben egészséges lélek. Bullshit. Ahogy elképzelem most már kedvenc Justinom zenéje alatt a klippemet: Hogyan is írhatnék az egészségről, úgy hogy két napos póló van rajtam, egy hete nem borotválkoztam, a szőr kellemetlenül szúr a lábamon,  a szobám sötétjében a laptop előtt gépelek, természetesen szétfolyva az ágyamon, a sötétítő függönyön semmilyen fény nem árad be. Ennek tetejében az Xbox One bekapcsolva várja, hogy folytassam a Fractured but Whole-t. A tegnapi közel 20 órás munkaidőm indokolná azt, hogy most inkább aludjak vagyis regenerálódjak, hiszen a napi 8 óra alvás az egészséges a felnőtt ember számára. A napi 4 órám üti.  A Dr. Szöszis énem egyenes háttal ül az asztalnál, megmosott hajjal, jó illattal, napsütésben, egy vázában egy csokor virággal élvezné a napsütést és az ihletet, amit a pozitív atmoszféra, és a rendezett szobája ad. 

Nem fogok prédikálni, az nem az én posztom, nem lennék hiteles,  a szabadság, a függetlenség és az igazság elkötelezett hírnökének tartom magam, meg amúgy is fáradt vagyok. Természetes közben - mivel én hiszek a Karmában - a Drága Egyetlenem hazaérkezett egy zacskó mandarinnal. Jelzi az univerzum, hogy ideje egészségesen ennem...mondjuk igaza lehet. Az imént elfogyasztott üveg borra is kell enni valamit. 

Az egészség messze áll tőlem, mint mikor keresed a távirányítót, de az asztalon van, te pedig az ágyban fekszel. Minden távolság relatív, de az ember azért érzi, hogy mi az amit meg tudna tenni, és mi az amit már nem lenne képes vagy hajlandó. Ahogy épp a csipszmaradékát eszem a mellkasomról és épp azon merengek, hogy is jutottam ide, elgondolkozom, hogy mennyire jó volt még, mikor kondiba jártam. Az a felülmúlhatatlan érzés és tudat, hogy Te vagy a legerősebb az egész teremben, jól nézel ki, erős és izzadt vagy, de nem zavar még akkor sem, ha ezt csak Te látod így. Valóban legyőzhetetlennek érzed magad, és egésznek. Ezzel szemben pár év távlatából nem tudok tanácsod adni az egészséges életről. Annál inkább, hogy mit ne tegyünk és hogy ne éljünk, ha valóban egészséges életre vágyunk. 

Nem szeretem a lemondásokat. Megeszem a salátát a pörkölt mellé, de mióta egy kilónyi lasagne-t képes voltam együltőhelyemben elfogyasztani egy kanál segítségével, ráébresztett, hogy nem létezik lehetetlen számomra. Ezért tartom is magam a szokásokhoz. A szobámban, és a lakásban körülnézve nagyon kevés olyan dolog van amivel azt tükrözhetném, hogy mennyire egészséges életmódot folytatok. Csak jobbra kellett fordítanom a fejem. 

feng shui reblog pro egeszseg

Csokoládés finomság

A fent látható kép az éjjeli szekrényem kinézete a mai napon.

Micsoda közhely! Egy csupor nutellának hirdetett termék társaságában lenni, és eljátszani, hogy jajj ez aztán micsoda egészségtelenség, kérem. Önmagában nem. A mellette lévő befőttesüveg pohárként funkciónál, mivel nem mosogatott egyikőnk sem ebben a háztartásban 2 napja. A mögötte látható mozsár pedig kalapács funkcióját töltötte be egy rövid ideig, amiben sajnos csúfos kudarcot vallott a kloffolóval szemben. 

Ez egészséges háztartásra utal a fent látható illusztráció? IGEN     NEM

Kérem a megfelelőnek talált választ aláhúzni. 

Kicsit kintebb merészkedtem a lakásban, hátha találok, valamilyen egészséges környezetre utaló jeleket, vagy bármily megszállást Monica Geller-től.  Csak beigazolódni látszik az állításom, miszerint sosem leszek háziasszony, túlságosan trehány vagyok, hogy megengedhessem magamnak ezt a luxust. 

feng shui reblog pro egeszseg

A mosogatóm tartalma a mai napon

Minden nagymama és anya, de lehet hogy egy átlag állampolgár is megbotránkozik a mosogatóm mostani állapotán - Jézusom, minek mutogatni a mosatlant? Senki nem kíváncsi erre. - Valóban, igazuk van. Nem kíváncsi senki, de attól még létező dolog. A világ nagy problémái teljesen eltörpülnek a koszos edények provokatív látványától, és azonnal hoznák is a bilincset a csuklómra, hogy hogy is mertem ilyet tenni. Nem vagyok büszke, de szégyenkezni sem fogok, hiszen csak a pozitívumokat látom. Nem azt hogy mivé lettem, hanem azt hogy miből leszek. /Itt természetes a Jenny from the Block megy. /

Két térből eddig az otthonom kettőből nulla rendelkezik egészséges küllemmel, lehetséges hogy a konyhában a HACCP könyv és a takarítási napló rendeltetésszerű használata célszerű lenne. Mindenképp szigorú vagyok magammal szemben. 

Az én szerelmem egyébként egészséges fiú. Fürdik meg minden. Szeret hajtogatni, a szekrénye is sokkal csajosabb, mint az enyém valaha is lesz. Én a szekrényként tekintett helyre rakom a ruháimat abba az üres szobába, ami jelenleg lakó nélkül áll, Ő általában a polcot használja. 

feng shui reblog pro egeszseg

A gardrób

A képen látható rész a lakásomban található, csupa holmi és ruha, de a 70%-a össze van hajtogatva, és a 65%-a még ennek fejében tiszta is. Nem tudok értelmes magyarázatot adni, miért olyan körülményes behajtogatnom a szekrény polcaira  a ruháimat, ahelyett, hogy raktárnak használnám a szoba űrtartalmát. Talán az idő meghozza rá a választ, addig pedig küszködöm a bennem élő démonokkal és molylepkékkel.

Meghunyászkodva térek vissza a szobámba, oda ahol a varázslat történik, és az írásokat, a legmélyebb gondolataimat online felületre vetem. Az ágyazás sarkalatos pont az életembe, legalább is annak hiánya. Nem tartom funkcióját tekintve hasznosnak az ágyazást, inkább esztétikai és tudatalatti hatása van ránk az ágyazásnak. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Én bárhogy vetem, ugyanolyan fáradtan és nyálcsorgatva ébredek, akár bevetem a vackot, akár nem. Egészséges szemlélet? Szerintem élhető mindenképp. 

feng shui reblog pro egeszseg

Az ágy

Van itt is minden mint a mesében. A narancs folt az ágy elején a szerelmem által hozott déli gyümölcs, ami az ágyban kapott helyet, valamit a csodagép, ami segíti az önkifejezésemet a maximális szintekre emelni, betűk, emojik és ikonok használatával. Az ágyon a bal oldalon álmodom az igazak meséjét, míg a jobb oldalamon a második legszőrösebb ember a lakásban. Látható még a takaró, ami egy karácsonyi ajándék volt az idén, és hasznos felhasználóra lelt bennem, valamint az akciós memória habpárna, amelynél kényelmesebbre sohasem tettem a fejemet. Azt hiszem, hogy az ágyam felülete a legrendezettebb és a legegészségesebb környezet a lakásban. 

feng shui reblog pro egeszseg

A hűtő, vagy divatosan fridzsider

Azt hihetitek, ha már ennyire koszos vagyok, akkor biztos jól nézek ki, és egészségesen táplálkozom. Ha a lakásomra nem adok, magamra biztos! A hűtő tartalma táplálkozás szempontjából egy gyanítom hogy már nem ehető borsólevesből, tojásból, sajtból, krémtúróból, majonézből, salátaból és sörből áll. Túlélés szempontjából megfelelő, egyéb kiegészítőkkel mint sajt és sütőpor. Nem voltam sosem konyhatündér, néhány urban legends is bizonyítja az alapját szakácstudományomnak. 

feng shui reblog pro egeszseg

Van stílusod? Hát...

A női részlegem ékszerrel, parfümmel kuszán. Ez válasz mindenre.

Sosincs jobb opció, mint bejönni a szobád nyugalmába, becsukni az ajtót, kikapcsolni a telefonod, és átadni magad az Xbox-nak és a játéknak. Én is így tettem, a teljesen egészséges igényemet elégítettem ki azzal, hogy egy hete csak a kontrollert nyomom, bizonyítandó, csak egészséges nasikkal.

feng shui reblog pro egeszseg

A mandarin

Tökéletes summázása a kép annak, hogyan is állok alapvetően az egészséges életmóddal, és magával az egészséggel kapcsolatban. Van is, meg nincs is, igyekszem is meg nem is. Az egészséges táplálkozás és a lét egy konkrét döntés kellene, hogy legyen az életünkben. Mégsem olyan fajsúlyú, mintha mondjuk letesszük a cigarettát, hiszen a dohányzásról való leszokás egy rossz szokás elhagyását jelenti, míg táplálkozás szempontjából, ha tetszik, ha nem, enni mindig kell. Meglátásom szerint ki lehet váltani a fél év egészséges kajáját fél év rántott sajttal és sült krumplival. Ha leosztjuk, nem fog borulni az arány. 

feng shui reblog pro egeszseg

Számomra a legfontosabb lelki terápia, hogy elősegítse az egészséges állapotomat, az az írás. Semmilyen étel, semmilyen étrend nem segíthetne. Kivéve a betűtésztaleves. Az egészség és a hozzá fűződő viszonya az embernek merőben eltérő lehet egymástól, hiszen nem vagyunk egyformák. Ki a sertészsírban való főzésre esküszik, hogy az az egészségesebb, valaki pedig kizárólag zöldséget eszik, mert számára pedig az a legopcionálisabb. Ha menő és trendi életmódtanácsot nem is tudok adni, a legjobb amit mondhatok az, hogy saját magunknak kell megtapasztalni azt, hogy mi is jó számunkra, ha a lakásunk nincs is rendben, sebaj. Ha megfelelő emberek vesznek körül, egészséges önképpel, és jó hozzáállással rendelkezünk a dolgokhoz, a szemétdomb tetején és a Hilton szállodában is ugyanolyan jól érzehetjük magunkat, testileg, lelkileg, egészségesen, egészen.

Tovább
0

HTML

noorciusz

blogavatar

Szeretek írni. Ennyi elég is.