Először is fontos, hogy nem vagyok rasszista, nem is azért mondom, hogy nyilvánvaló legyen, de őszintén, most nincs kedvem egy késeléshez.

Szoktam vásárolni japán, meg kínai cuccokat is, nem szégyen. A nagy ruhamárkák is (most hadd ne mondjak példát, mert őszintén egy sem jut eszembe, de valamelyik pólómon bele volt varrva, hogy médinmálájzsá) ott gyártják termékeiket. Gondolom olcsóbb a munkaerő, meg hát az egzotikus csajok miatt is szeretnek beruházni. (érted, beruházni.) Magas munkamorál és termékeny méh és spermaszám jellemzi őket, nem véletlen lennének egymilliárdan a kínaiak. (cikázni fogok Peking, Tajpej és Tokió között. Egy kutyák, de komoly nem vagyok az, csak hanyag.) Még furcsább, amikor beütöd a keresőbe a kínai utángyártott jelszót, és tényleg inkább becsuknád a szemed. ( Felhívnám a figyelmet az OFC-re. Brilliáns ) Maga a kínai munkaerőlétszám 800 millió főt számol, ami nagyobb, mint az USA, Japán és az Európai Unió markete összesen. Nem elenyésző mennyiség. Dolgoznak, olcsón, szó nélkül. Nem néznénk el nekik ezeket a kis kisiklásokat? A folyamatos nyomás hatására még szép, hogy kialakulnak a gyöngyszemek, amiket érdemes felkeresni. Kezdve a gagyi, utángyártott ruházattól kezdve az elektronikai termékekig. 

A nyomás és a megfeszített tempó, érdekességeket eredményezett, amit csak úgy nevezünk, hogy ázsiai szubkultúra. (Rákerestem, furcsa szavakat adott ki, mint például a "gal", ami után magyarként csak egy "amb" végződést raktam volna, de amúgy meg valami kiscsajt jelent, aki nagyon szereti a pasikat. Vagy valami ilyesmi.) Jól eredményezi az ázsia pornó hangulata, maga a K-pop irányzat, és azok a fura színes ruhák és lányok akik horják ezt. Az agyamat akkor dobtam el, mikor egy kissrác kisminkelte magát kiscsajnak. Miért kell? (Vettem olcsón műszempillát, muszáj volt, meg mondom párszáz forintért nem fogom otthagyni. Ott rohad a polcomon, mert egyszerűen nem tudom felrakni, hol beleragad a bajszomba, hol meg belefolyik a ragasztó a szemembe. Na nem!) Megszégyenülve néztem végig, hogy szebben és jobban rakja fel a sminket, és lövi be a haját, mint ahogy én valaha is eddigi életem során tettem. Sosem sikerült. (A sírás sem segített. Majd összekuporogtam a sarokban, és mormogtam magamnak, hogy nincsen semmi baj, anya szeret. )

k-pop reblog japán ppap

Nem értem. Nem akarom érteni. 

Zeneileg a K-pop (ez meg Korea, mondtam, hogy egykutya) nem egy elhanyagolható irányzat. Akadnak köztük gyöngyszemek, de...áh nem, csak azok vannak. Az recept rendkívül egyszerű. Végy pár lányt, vagy fiút, akik még 15 év alatt vannak, sminkeld ki, öltöztesd fel, pörgesd meg és lökd ki a színpadra őket. Majd hagyd, hogy hadd szórakoztassanak. Komolyan mondom élvezem. Komolyan. Az ájdolegyüttesek jellemzőek (Találtam egy másik kiscsajt, BoA néven, na az elég jó volt, próbálkozott betörni a jenkiknél, kevés sikerrel, így maradt otthon a fenekén. Mint James Deen. Hiába rakják be egy B-filmbe, csak az marad, ami. De szereti! Akkor meg ne is csináljon mást.), akik a sajátos módon kiépített rajongótáborokra építenek. Külső szemmel nézve ez egy hatalmas franchise-zá nőtte ki magát, sorra "gyártják" őket. Mindegyik a maga módján más, de ugyanazt képviselik. Ötvözik a rock, a pop, az elektronikus zene sajátosságait, de akadnak köztük...oppá Gangnam Style. 

Aki nem hallotta, hazudik, aki nem szerette, az meg szégyelli a dolgot. Beivódott mindenhová, ahová csak néztünk. A Guiness Rekordok Könyvében is kapott helyet, egy internetes mém alakult ki miatta, egy egészen új életérzéssel társult, mikor berobbant a köztudatba. A mai napig a legnézettebb videó a megosztóportálon, és egyszereűen VAN. (Csak ne kövesse MC Hammert) A dalból számtalan feldolgozás született, akusztikus, metál és egyéb irányzatokban, Psy-t pedig szerződtette az Island Records. A többi pedig zenetörténelem (de akárhogy is nagyon odatette. Több K-pop együttes, mint például a 2Ne1 is ezen a háton kapaszkodott fel, hiszen én is tudom kik azok. Mint Adele Amy hátán.)

k-pop reblog japán ppap

Hoppá 

Lenni kicsi kínainak kifizetődőnek jelent. Nézzük csak! Garantált munkalehetőség, lakhatás, furcsa atmoszféra, egy baj van, hogy védekezni kell, itt nyer értelmet az "Eggyel több, vagy kevesebb? Nem mindegy?" kifejezés. Tele van szép épületekkel, falakkal meg hegyekkel. Jó ott van a környezetszennyezés, meg a szmog, de akkor járhatunk biciklivel is. Tök jó!

De ennyit erről, nézzük meg a japánoknál mi újság.

Nemrégiben, mikor megtudtam a kollegámtól, hogy ki is az a TivTivy (ami enyhén negatívan ért. A mai napig képtelen vagyok feldolgozni, hogy mi van.) ezzel párhuzamosan furcsaságra a neten. Egy sárga csóka, aki szemüveges nagyon arcon csapja betmen és sátáppol neki. Átjárta a hetemet ez az egész eset, egyszerűen nem megy ki a fejemből, akár egy igazi Korda-Balázs dal. Nem nagyon tudtam hova tenni, inkább úgy mondom, hogy nem vettem a fáradtságot hogy megnézzem mi van. 

Hát ez van. 

Dj Piko Taro megalkotta a világegyetem legmenőbb számát. A 40 éves humorista egyszerűen számomra komolyan zseniális. Gátlástalanul hoz hányingert idestova 53 millió emberre. Amivel értelmet nyert az hogy a szög mellé a tollat is beledöfjem abba a kibaszott almába. Egyedül Spongyabobot sajnálom. Nagyon kár érte. 

k-pop reblog japán ppap